Skip to main content

Stabæks nummer 10 scoret 11 mot Konnerud

Toppscorer: Bjørn Buskqvist scoret tosifret mot Konnerud. FOTO: KARL BRAANAAS
Toppscorer: Bjørn Buskqvist scoret tosifret mot Konnerud. FOTO: KARL BRAANAAS

Bjørn Buskqvist ble den store mannen da Stabæk smadret Konnerud.

STABÆK - KONNERUD 19-4

Stabæks bandyherrer tok imot Konnerud til kamp i eliteserien torsdag kveld hjemme på plassen.

Vertene kom fra et forsmedelig 2-4-tap borte mot Ullern 2. juledag og var ute etter å komme tilbake på vinnersporet mot Konnerud.

LES MER: Sist vant Stabæk 13-2. I dag ble Ullern for sterke

Da Stabæk møtte Konnerud tidligere denne sesongen ble det 13-5-seier til Stabæk. Torsdagens mann ble Bjørn Buskqvist som scoret hele 11 mål da Stabæk smadret Konnerud 19-4.

– Det var jo mange åpne mål jeg scoret i dag, så jeg får takke lagkameratene i dag. Jeg var virkelig på rett plass hele tiden i dag. Jeg scoret vel 11 eller 12 mål i en treningskamp i Sverige en gang, men det var i en treningskamp. Det er rekord i seriekamp for meg selv. Det er alltid kult å lage mål, men å gjøre tosifret er jo litt ekstra, sier Buskqvist til Budstikka.

Stabæk-trener Anders Christensen synes det nesten ble litt for mye av det gode, men var selvsagt svært fornøyd med å være tilbake på vinnersporet etter tap mot Ullern sist.

– Hva skal man si? Det ble egentlig litt for mye, men for vår del er det ålreit å komme tilbake etter Ullern-kampen. Jeg vet ikke hvor mye vi får ut av den egentlig, men det var gøy for Bjørn å lage mye mål. Vi hadde også tidvis mye bra spill, sier Christensen.

LES MER: Stabæk feide Konnerud av isen

Konnerud utlignet

Etter en frekk avslutning fra skrått hold fra Stabæks Bjørn Buskqvist fikk vertene corner etter sju minutter. Magnus Høgevold sendte corneren inn, og der hamret Fredrik Randsborg ballen i mål til 1-0.

To minutter senere fikk Konnerud straffe, og den ble satt inn av Ole Blom til 1-1.

18 minutter ut i kampen var Stabæk tilbake i ledelsen. Magnus Høgevold tok ansvar, dro seg gjennom gjestenes forsvar, og satt inn 2-1 for vertene.

To minutter senere lå ballen i nettmaskene igjen. Stabæks toppscorer Bjørn Buskqvist satt inn 3-1.

Etter at samme mann bommet på straffe etter 24 minutter, var han frempå igjen etter pasning fra Petter Løyning. Alene mot keeper gjorde Buskqvist ingen feil, og satt inn 4-1 etter 25 minutter.

LES MER: Björn scorer mer enn andre lag tilsammen

Så fulgte fire raske Stabæk-scoringer. Først satt Høgevold inn 5-1 etter 38 minutter. Deretter fikk Buskqvist sin tredje scoring som ga 6-1 etter 39 minutter. Så fulgte Christian Randsborg opp med 7-1 etter 40 minutter, før Høgevold også ble tremålsscorer med 8-1 etter 41 minutter.

Målbonanza

Målshowet fortsatt etter pause. Buskqvist viste at han er eliteseriens toppscorer og satt inn 9-1 og 10-1 etter 50 og 51 minutter. Så fikk Stabæk straffe etter 52 minutter, og den ble satt sikkert i mål av Christian Randsborg til 11-1.

Mathias Stensrud satt inn 2-11 før Fredrik Randsborg satt inn 12-2 etter pasning fra bror Christian.

Deretter reduserte Stensrud og Konnerud igjen, men Buskqvist var ikke ferdig for dagen og satt inn 13-3 etter 59 minutter. Det var hans sjette scoring for dagen.

Så kombinerte brødrene Løyning fint. Jan Olav fikk pasningen fra bror Petter og satt inn 14-3 etter 61 minutter.

Buskqvist satt inn sin syvende scoring etter 67 minutter, og dermed sto det 15-3 til Stabæk. Han satt også inn 16-3 etter 70 minutter. Etter nydelig forarbeid av Fredrik Randsborg kunne Buskqvist sette sin niende (!) scoring for dagen da han økte til 17-3 etter 77 minutter.

Gjestene fikk straffe etter 83 miutter, og der reduserte Ola Wang til 17-4. Gleden var kortvarig, for etter 85 minutter satt Buskqvist sin tiende scoring til 18-4. Buskqvist scoret sin 11. scoring etter 90 minutter til 19-4, og avsluttet dermed målfesten på Plassen.

Skjebneuke for Stabæk

Etter nyttår venter en skjebneuke for Stabæk med tanke på kampen om serietittelen. Da møter de Drammen og Solberg borte. Solberg leder serien og har grepet om serieledelsen etter at Stabæk tapte mot dem i det første oppgjøret lagene i mellom.

– Det blir helt avgjørende kamper. Det kommer til å definere serien. Vi må vinne de to hvis vi skal ha noen sjanse med å ta igjen Solberg. Det blir kjempeviktige kamper, og det gleder vi oss til. Vi snakket om det tidligere i dag at vi skulle ha revansje mot Solberg. Nå blir det litt nyttårsferie, så kjører vi på, sier Christensen.

Han ønsker at spillerne skal kose seg, men kose seg med måte i nyttårshelgen.

– Det vet jeg at de gjør også. Dette seriøse gutter. Da har jeg hvertfall sagt det, men jeg er ikke bekymret for det. Det er viktig at de koser seg litt også. Alle helger hele året forsvinner, så det er lov å ta seg en øl på nyttårsaften.

Toppscorer Buskqvist gleder seg til kampene på nyåret.

– Det er sånne kamper man gleder seg til. Det er to gode lag vi møter, men det er sånne kamper som er morsomme å spille. Nå har vi havnet i en situasjon der vi har tapt to kamper så langt i serien. Frohåpentligvis kan det gi litt ekstra tenning til laget å jobbe hardt i en situasjon man ikke har vært vant med de siste årene. Vi håper på bra kamper, og at vi går seirende ut, sier Buskqvist. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.