Skip to main content

Stabæk vil ha ny stadion på plass til 2014

VIL HA NY ARENA: Hallgeir Åndal, daglig leder i Stabæk Fotball, forteller at Stabæk vil ha en ny arena å spille på i 2012. En utvidelse av Nadderud stadion er et alternativ for klubben. FOTO: TRINE JØDAL
VIL HA NY ARENA: Hallgeir Åndal, daglig leder i Stabæk Fotball, forteller at Stabæk vil ha en ny arena å spille på i 2012. En utvidelse av Nadderud stadion er et alternativ for klubben. FOTO: TRINE JØDAL

Stabæk Fotball vil spille på ny stadion i 2014 og klubben vurderer flere alternativer.

– Vi er nødt til å se på nye muligheter. Nadderud stadion i dagens form holder rett og slett ikke mål i henhold til våre ambisjoner. Det gjelder både antall sitteplasser, sitteplasser under tak, VIP-fasiliteter og den generelle standarden på anlegget, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Hallgeir Åndal.

– Vi ønsker heller ikke å bruke penger på å flikke på dagens anlegg som ikke er langsiktig og bærekraftig økonomisk, sier han.

Nødvendig

Derfor har administrasjonen og styret i klubben satt ned en gruppe som jobber med å utrede nye planer for hvor Stabæk kan spille fotball i fremtiden.

LES OGSÅ: Samler kommune-Norge til kamp mot fotballforbundet

Stabæk sier at de har behov for å utvikle dette for å ivareta sin dame- og herresatsing på toppnivå, samt videreutvikling av både barnefotballen og klubben ambisiøse satsing på talentutvikling gjennom juniorelite.

LES OGSÅ: Superstjernene tilbake til Stabæk

Tre alternativer

De har sett for seg tre alternativer:

1) Utvide og oppgradere Nadderud stadion.

– Det er snakk om å bygge ut stadion, øke antall sitteplasser og få flere sitteplasser under tak. Lage VIP-plasser og generelt oppgradere stadion.

2) Bygge ny stadion på kunstgressbanen bak Nadderud stadion.

– Det er i så fall en ny totalløsning, der vi ser for oss en stadion med plass til kanskje 7.000-8.000 tilskuere.

3) Telenor Arena.

– Den står der og er helt ferdig. Vi har ikke avskrevet den som en mulighet for oss. Hvor sannsynlig det er, vil jeg ikke spekulere i, men det er en åpenbar mulighet, sier Åndal.

Eier av Telenor Arena bestemmer selvfølgelig også hvorvidt en retur av eliteseriespill er velkommen.

LES OGSÅ: Gunnarsson: - Ikke den returen jeg drømte om

Vil ivareta

Åndal understreker at alternativene på og rundt Nadderud er ikke ferdig gjennombehandlet og vurdert.

– Det kan jo også være behov for ny reguleringer, sier Åndal.

Han vil ikke si noe nå om hvilket alternativ han anser som mest sannsynlig.

– Vi ønsker også at vi i nye løsninger ivaretar både friidretten og naboene på beste måte, sier han.

Les flere Stabæk-nyheter her

Ferdig i 2014

Det haster for Stabæk å finne seg en ny eller oppgradert hjemmebane. Går klubben for alternativ én eller to, må klubben arbeide raskt.

– Det er klart at vi har dårlig tid. Et nytt anlegg må være klart i 2014. Vi er nødt til å få fortgang i prosessene og avklare ting. Det er ikke slik at dette bare blir drømmer og forskjellige alternativer i lang tid. Vi må få konkrete løsninger på plass.

LES OGSÅ: Utelukker ikke flere Stabæk-signeringer

– Har dere sett for dere hvordan dette skal finansieres?

– Vi har sett på løsninger, men jeg ønsker ikke å gå inn på det her. Jeg tror det er flere alternativer som kan velges. Det er ikke slik at det ene alternativet ødelegger for det andre.

Les mer om saken i Budstikkas papiravis onsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.