Skip to main content

Stabæk: – Vi vil sjekke Diomande

Diomande var en kjempesuksess i Stabæk, da han spilte for klubben.

Diomande var en kjempesuksess i Stabæk, da han spilte for klubben. 

Foto: KNUT BJERKE

Adama Diomande (30) var en kjempesuksess og en gullgruve for Stabæk sist han var i klubben. Nå vil Stabæk kontakte han igjen.

Torsdag la den tidligere Stabæk-spilleren Adama Diomandé ut en melding på Instagram der han kunngjorde at han terminerer kontrakten med klubben Los Angeles FC, klubben som treners av tidligere Stabæk-trener Bob Bradley.

– Med mange familieprioriteter i livet, har jeg besluttet å terminere kontrakten for å kunne ta best mulig hånd om mine nærmeste, skriver Diomande på Instagram.

Han spilte for Stabæk i 2015, da han spilte 23 kamper og scoret 17 mål, før han ble solgt til den engelske klubben Hull. Det gjorde at Stabæk fikk i overkant av 20 millioner kroner for spissen som ikke engang var på Nadderud et helt år.

Ble med Bob Bradley

Det var daværende sportslig leder i Stabæk Fotball, Inge André Olsen, som hentet Diomande fra en tilværelse i Dinamo Minsk (Hviterussland), og Holmlia-gutten ble en umiddelbar hit i Stabæk.

Etter noen år i engelske Hull ble han hentet av Bob Bradley til USA og Los Angeles FC.

Nå er han altså ferdig i klubben.

– Selv om jeg kommer til å savne alle hos Los Angeles, er dette noe jeg har tenkt nøye over og kommet til konklusjonen at det er til det beste for alle. Jeg ønsker å takke klubben for deres forståelse og våre entusiastiske fans. Fra bunnen av mitt hjerte: Jeg vil aldri glemme disse verdifulle opplevelsene og øyeblikkene vi har delt på og av banen, skriver Diomande på Instagram.

Vil ta kontakt

Sportslig leder i Stabæk Fotball, Torgeir Bjarmann sier at klubben kommer til å ta kontakt med 30-åringen.

– Vi sjekker mange spillere, og vi kommer også til å sjekke situasjonen til «Dio». Han har et godt forhold til Stabæk, og vi må høre hva planene hans er, sier Bjarmann. 

– Vi er sikkert ikke den eneste klubben som kommer til å sjekke ut situasjonen hans. Han har nok flere muligheter, sier Bjarmann.

Tjente godt

«Dio» hadde godt betalt for å spille fotball i USA. Los Angeles klubben betalte han i underkant av ti millioner kroner for å score mål på vestkysten, viser den offisielle statistikk til MLS.

– Vi kan selvfølgelig ikke matche den lønnen, og vi kan ikke slå de fleste europeiske klubber på lønn. Men vi kan tilby et godt miljø og trivsel, sier Torgeir Bjarmann.

Diomandes rådgivere har ikke vært tilgjengelig for kommentar. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.