Skip to main content

Stabæk tok seriegull uten å spille selv

TIL VM: Nikolai Rustad Jensen er klar for VM i Sverige.

Stabæk Bandy har aldri før blitt seriemester så tidlig som i år. Da fikk spillerne ta seg en ørliten feiring.

For etter at  Solberg gikk på en smell borte mot Ready fredag kveld, er laget fra Solbergelva sjanseløse på å ta igjen Stabæk i eliteserien, og laget fra Bærum kunne smykke seg med seriemestertittelen allerede 4. januar.

HER KAN DU FØLGE KAMPEN SARPSBORG - STABÆK (ekstern lenke)

– Jeg tror aldri jeg har hørt om, eller i hvert fall ikke vært med på,  å vinne serien så tidlig som 4. januar, sier Stabæk bandy-trener Anders Christensen til Budstikka.

LES OGSÅ: Stabæk knuste Høvik i lokaloppgjøret

Lov med feiring

Men etter fredagens kamp mellom Ready og Solberg (Stabæk spiller borte mot Sarpsborg søndag), måtte i hvert fall Stabæk-treneren sende ut en melding til spillerne sine:

– Jeg skrev til gutta at de kunne ta seg en liten feiring og et glass med noe godt å drikke fredag kveld, sier Christensen før han er ganske raskt til å understreke:

– Vi er ikke ferdig med serien. Vi har fire kamper igjen, og det neste målet blir å gå gjennom serien uten å avgi poeng. Det er et mål som vi bør strekke oss etter, sier han.

– Vi har dessuten et ansvar overfor de andre lagene i serien. Vi har blant annet to kamper igjen mot Ready, som er med og kjemper om medaljer.- Vi skal ikke gå på banen med et B-lag, sier Stabæk-sjefen.

LES OGSÅ: Stabæk med tolv strake etter en god og en dårlig omstilling

Hele sesongen

Han synes ikke at det å vinne serien «foran pc-en» er en nedtur.

– Det hadde kanskje vært mer tilfredsstillende å vinne serien etter en påfølgende kamp, men den prestasjonen vi har levert gjennom hele serien så langt i år, har vært meget tilfredsstillende. Innsatsen til hele laget har vært formidabel, sier han.

Anders Christensen legger ikke skjul på at han er meget godt fornøyd med det spillerne har prestert de første 14 kampene.

Fokusert

– Jeg er også overrasket over at vi ikke har gått på noen blemmer i løpet av sesongen. Det kan fort skje når man egentlig er så overlegne som det vi har vært, sier han.

– Spillerne har vært veldig fokusert i hver eneste kamp, og det er jeg veldig imponert over, sier han.

Laget har så langt en målforskjell på 145–29.

– Nå må vi bare være proffe nok til å kjøre på i de siste kampene, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.