Skip to main content

Stabæk tapte skjebnekampen, gullet røk

SCORET: Stabæks Björn Buskqvist (nr. 10) scoret mot Solberg. FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND
SCORET: Stabæks Björn Buskqvist (nr. 10) scoret mot Solberg. FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Stabæk må trolig se langt etter seriegullet etter at de tapte for Solberg på borteis.

Solberg - Stabæk 4-3

Stabæk var pisket til å slå Solberg på borteis i Solbergelva om de skulle ha noen mulighet til å ta hjem sitt syvende strake seriegull i bandyens eliteserie.

Men slik gikk det ikke. Solberg ble for sterke, og vant den spennende toppkampen. Med et forsprang på fire poeng og én kamp mindre spilt enn Stabæk, roter ikke Buskerud-laget bort gullet på de seks kampene de har igjen.

– Seriegullet går nok til Solberg. Det er selvfølgelig surt, men det er bare å gratulere Solberg, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

– Vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan, men Solberg roter nok ikke bort dette. Med mindre Solberg får en influensainfeksjon i hele laget, sier han.

LES OGSÅ: Stabæks nummer 10 scoret 11 mot Konnerud

Åpnet best

Det var hjemmelaget som åpnet best, og tok ledelsen etter fem minutter ved Eirik Bø Johnsen.

Men det tok ikke lang til før Björn Buskqvist åpnet scoringskontoen for Stabæk. Han utlignet etter 12 minutter, før han sendte bortelaget i føringen fem minutter senere. Akkurat da var det spenning i eliteserien igjen.

Kvarteret før pause utlignet Thomas Moen for Solberg, og det resultatet holdt seg til pause.

LES OGSÅ: Sist vant Stabæk 13-2. I dag ble Ullern for sterke

Solberg i føringen

273 tilskuere fulgte kampen i rundt ti minusgrader i Solbergelva. De fikk se en spennende kamp.

Rett etter hvilen var Thomas Moen frempå igjen, og sendte Solberg i føringen.

Men Stabæk slo kjapt tilbake. Fredrik Randsborg scoret, og sørget igjen for spenning i kampen om seriegullet. Uavgjort ville uansett ikke være nok for de blåkledde fra Bærum, og Stabæk presset på for nok en scoring.

Men før slutt scoret Solbergs Eirik Bø Johnsen igjen, og sendet hjemmelaget opp i 4-3 og det som også ble kampens siste scoring.

Dermed kunne Solberg begynne feiringen av det som etter alt og dømme blir deres første seriegull siden 2011.

LES OGSÅ: Her svever jentene på rosa bandyskyer

- Ikke gode nok

– Vi har ikke vært gode nok i to seriekamper mot Solberg (Stabæk tapte den første 1-5), og mot Ullern. Vi har bare oss selv å skylde på, sier Christensen.

– Det er en skuffelse, men samtidig har vi godt av å bli utfordret litt. Men det er mitt ansvar at gullet ryker. Vi får forsøke å snu det til noe positivt. Stabæk har alltid slått tilbake etter en dårlig opplevelse, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.