Skip to main content

Stabæk-talentet Vetlesen sa nei til milliontilbud

ETTERTRAKTET: Hugo Vetlesen (i forkant) er en ettertraktet spiller, og Stabæk fikk nylig et bud på i overkant avb ti millioner kroner - som de sa nei til. FOTO: KNUT BJERKE
ETTERTRAKTET: Hugo Vetlesen (i forkant) er en ettertraktet spiller, og Stabæk fikk nylig et bud på i overkant avb ti millioner kroner - som de sa nei til. FOTO: KNUT BJERKE

En europeisk fotballklubb var villig til å betale i overkant av ti millioner kroner for Stabæk-spilleren Hugo Vetlesen (17). Talentet sa nei.

– For meg var det ikke aktuelt å si ja til det nå. Jeg trives godt i Stabæk og har godt av å utvikle meg her i klubben, sier Hugo Vetlesen til Budstikka.

Onsdag gjennomførte Stabæk årets første trening for A-laget. I kulden på kunstgresset på Nadderud viste Hugo Vetlesen hvorfor han spilte 23  kamper fra start i 2017-sesongen. Men det var ikke gitt at han  skulle spille for Stabæk i 2018. Interessen rundt skuddårsgutten (født 29. februar 2000) har vært stor.

LES OGSÅ: Stabæk-talent: – Gerrard herjet på Liverpool-treningen

Og Stabæk fikk også et konkret tilbud på 17-åringen som opprinnelig er fra Haslum.

Bekrefter bud

– Vi har fått inn et bud på en av våre spillere på rundt ti millioner kroner. Det er ikke Ohi (Omoijuanfo), og det var et tilbud som ble avslått i samråd med spilleren, sa Inge André Olsen til Budstikka tirsdag.

Faren og rådgiveren til Hugo Vetlesen, Johan Vetlesen, bekrefter at det kom en bud på i overkant av ti millioner på sønnen.

– Det var et bud i den størrelsesordenen. Jeg ønsker ikke å si noe om hvilken liga eller klubb det er, sier Johan Vetlesen.

LES OGSÅ: Tror på «egenprodusert» seriegull

Trekker frem Thorsby

Hugo Vetlesen tok eliteserien med storm i fjor, og både spiller og rådgiver-pappa bekrefter at det har vært stor interesse fra mange europeiske klubber.

– Det var vært interesse fra endel klubber og flere agenter, sier Johan Vetlesen. Han kommer til å fortsette som sønnenes rådgiver enn så lenge.

– Jeg spilte fast på Stabæk i fjor, og jeg har lyst til å gjøre det samme i år. Jeg tror det er det beste for utviklingen min som fotballspiller, sier Hugo Vetlesen.

Han sier at hvis han skal ut, så er han opptatt av å komme til en klubb der han får spilletid.

– Morten Thorsby (tidligere Stabæk-spiller) gjorde et lurt valg da han dro til Nederland (Heerenveen). Der han han fått spille mye og utviklet seg, sier Hugo Vetlesen.

– Når det blir aktuelt, ønsker jeg å komme til en klubb som vil satse på meg, sier han.

LES OGSÅ: Stabæk sa nei til millionbud

Smigret

Han har en kontrakt med Stabæk som strekker seg ut 2019-sesongen.

Selv om han har bestemt seg – enn så lenge –  for å spille for Stabæk også i år, legger han  ikke skjul på at interessen fra europeisk klubber betyr mye.

– Det er klart det er smigrende at klubber følger med på det jeg gjør på fotballbanen. Det er alltid gøy å bli lagt merke til, sier 17-åringen.

– Vi mener at det er best for Hugo å være i Stabæk nå. Han går på NTG og får spilletid i Stabæk. Han har det godt der han er nå, sier Johan Vetlesen.

Johan Vetlesen bekrefter at både klubb  og spiller var enige om å si nei til tilbudet.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.