Skip to main content

Stabæk-stjerne på sidelinjen etter dopingtabbe

Ada Hegerberg måtte følge toppoppgjøret mot LSK fra sidelinjen. spissen har vært syk, og på sykehuset ble hun behandlet med et preparat som står på dopinglisten.
Ada Hegerberg måtte følge toppoppgjøret mot LSK fra sidelinjen. spissen har vært syk, og på sykehuset ble hun behandlet med et preparat som står på dopinglisten.

Årsaken til at Ada Hegerberg ikke spilte toppkampen mot LSK lørdag, var at hun har blitt behandlet med et preparat som står på dopinglisten.

Mange stusset nok på hvorfor Stabæks toppscorer ikke var hverken på banen eller benken da Stabæk tapte mot serieleder Lillestrøm lørdag.

For noen uker siden ble nemlig Ada Hegerberg syk, og hun var såpass dårlig at hun måtte legges inn på sykehus. Der ble hun behandlet med et middel som står på dopinglista.

– På grunn av en virusinfeksjon går jeg på prednisolon. Det står på dopinglisten, bekrefter Stabæks toppscorer.

LES OGSÅ: Nekter å gi opp gullet

Oppdaget tilfeldig

Dette ble oppdaget ved en tilfeldighet dagen før kampen mot LSK. Dersom Hegerberg hadde spilt kampen, og deretter hadde blitt dopingtestet, kunne konsekvensene blitt alvorlig.

Nå jobber Stabæk på spreng for å å en dispensasjon for at hun skal få spille mot Brøndby onsdag.

– Jeg har vært i kontakt med UEFA, og de måtte ha litt flere opplysninger fra legene som har vært involvert. Jeg har også vært i kontakt med Anti Doping Norge, og hverken de eller UEFA har antydet noe som helst som kan tyde på at dette ikke går i orden, men noe svar får vi nok ikke før tirsdag, sier sportslig leder i Stabæk Fotball Kvinner, Richard Jansen.

LES OGSÅ: Rønning må under kniven

- Skal ikke skje igjen

– Hvordan kunne dette skje?

– Foreløpig har vi jobbet på spreng for å få Ada spilleklar til Mesterligaen, men det er klart, her har det vært en glipp i systemet, og jeg skal love at dette ikke kommer til å skje igjen, understreker Jansen.

– Det kan være mange årsaker. Legen som behandlet Ada burde fått med seg at her var det snakk om en toppidrettsutøver, og som utøver har man selv et ansvar. Dessuten skal vår klubblege alltid informeres dersom noen andre behandler våre spillere, fortsetter han.

Les flere nyheter om Stabæks fotballkvinner her

Jansen understreker at han "ikke vil hugge hodet av" Ada Hegerberg.

– Hun er 17 år og var såpass syk at hun måtte overnatte på sykehus. Det er ikke akkurat noen bombe at dersom man blir syk i Norge, blir man behandlet med medisiner, sier Jansen.

God form

Hovedpersonen selv, som er friskmeldt etter sykdommen, syntes det selvfølgelig var kjipt å miste kampen mot LSK, men håper ting skal ordne seg innen onsdag.

– Formen er absolutt kjempefin og jeg var klar til å spille på lørdag. Jeg får sannsynligvis lov til å spille mot Brøndby. Jeg får i alle fall håpe det, kommenterer Hegerberg.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.