Skip to main content

Stabæk-spiller slo ned motspiller

SIER IFRA: Otto Bjørnrud er oppgitt etter at en Stabæk-spiller (15) slo en Asker-spiller (15) i ansiktet. FOTO: MARIUS VANNUM
SIER IFRA: Otto Bjørnrud er oppgitt etter at en Stabæk-spiller (15) slo en Asker-spiller (15) i ansiktet. FOTO: MARIUS VANNUM

Etter kampen i 15-årsklassen mellom Asker og Stabæk, ble en Asker-spiller slått i ansiktet så leppen sprakk og to tenner løsnet.

Det ble ingen hyggelig avslutning på kampen mellom Asker og Stabæk.

Etter at lagene hadde takket for kampen, oppsto det bråk mellom to spillere. Stabæk-spilleren knyttet neven og slo Asker-spilleren midt i ansiktet. Det resulterte i tre sting i leppen, samt flere skader inne i munnen. Dessuten løsnet to tenner på Asker-spilleren.

Askers kampleder, Otto Bjørnrud, reagerer kraftig på situasjonen.

– Dette hører ikke hjemme i det hele tatt. Jeg blir skuffet over slike episoder. Det er skremmende at 15-åringer ikke klarer å besinne seg, sier Bjørnrud.

Kamplederen hevder at de har hørt rykter om at det også tidligere har vært uro rundt dette Stabæk-laget.

– Vi hørte før kampen at dette Stabæk-laget hadde laget bråk før, men håpet det ikke ville skje i vår kamp, forteller Bjørnrud.

Mobbet og slått

Foranledningen til angrepet på Asker-spilleren skjedde i 1. omgang av kampen. Da Askers-spilleren skulle utføre et innkast, lå tre eller fire Stabæk-spillere i veien.

Ifølge Askers rapport fra kampen skal Asker-spilleren ha spurt gjengen om de kunne passe seg, så innkastet kunne bli tatt fra riktig sted. Litt motvillig skal Stabæk-spillerne ha trukket seg tilbake. Samtidig skal Stabæk-spillerne kommet med nedsettende kommentarer til Asker-spilleren.

Asker-spilleren svarte da at Stabæk-spillerne burde vært tøffe nok til å si det rett til ansiktet hans, uten at noe mer skjedde i den situasjonen.

Da kampen var over, og lagene hadde takket for kampen, oppsto situasjonen som førte til nedslagningen.

Den ene Stabæk-spilleren stilte seg foran Asker-spilleren og sa "Du sa at jeg skulle komme bort til deg å si til deg rett i ansiktet hva jeg sa på sidelinjen i første omgang og det gjør jeg nå....."

Den fornærmende tok tak i spillerdrakten til Stabæk-spilleren i brysthøyde. Det var da Stabæk-spilleren slo med høyre hånd rett i ansiktet på Asker-spilleren, som måtte til sykehuset for å sy i leppen.

Den fornærmende fikk flere sår inne i munnen og tannlegen konstaterte at to tenner var løse. Stabæk-spilleren fikk rødt kort av dommer Robert Hansen.

Det har ikke lykkes Budstikka å få klarhet i om saken er politianmeldt.


Les flere nyheter i hendelsesloggen.

– Bagatelliserte hendelsen

Bjørnrud var sjokkert over oppførselen til Stabæk-spilleren og Stabæk-treneren etter kampen. Bjørnrud mener at Stabæk-treneren prøvde å bagatellisere voldsepisoden.

– Treneren sa at det var episoder som man må regne med. De beklaget og unnskyldte seg til den fornærmende, men prøvde å bagatellisere det. Treneren tok ikke situasjonen alvorlig, han var ikke ydmyk for det som hadde skjedd, mener Bjørnrud.

Stabæk-treneren ønsker ikke å kommentere påstandene fra Asker-treneren, men henviser videre til Stabæks leder for barne- og ungdomsavdeling, Espen Lindmark.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Vi ønsker ikke å gå inn i detalj, før vi har fått dommerrapporten og fått versjonen fra vår spiller. Jeg har ikke hørt at det har vært noe spesielt bråk med dette laget før, foruten flere røde kort mot Lyn 2 tidligere i sesongen, forteller Lindmark.

Barne- og ungdomsavdelings lederen gjør det klart at Stabæk ikke ønsker at slike hendelser skal finne sted, og klubben vil nå jobbe internt med saken.

– Vi er opptatt av fair play. Sånn skal ikke skje. Hvis dette er riktig tar vi klart avstand, påpeker Lindmark.

Hele kampen mellom de to lagene skal ellers ha foregått på en skikkelig måte, uten spesielle hendelser.

Daglig leder i Asker Fotball Herrer, Arne Knoph, sier at Stabæk som klubb har opptrådt redelig overfor Asker etter hendelsen.

– Stabæk er en klubb med struktur og er opptatt av å rydde opp i denne hendelsen, sier Knoph.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.