Skip to main content

Stabæk smadret naboen

SUVERENE: Bjørn Buskqvist, til høyre, scoret seks, mens Marcus Fremstad satt inn mot Høvik.
SUVERENE: Bjørn Buskqvist, til høyre, scoret seks, mens Marcus Fremstad satt inn mot Høvik.

Høvik scoret først, men ble til slutt mange nummer for små mot Stabæk.

STABÆK - HØVIK 11-3

Stabæk og Høvik møttes til lokaloppgjør i bandyens eliteserie onsdag kveld på Plassen.

Stabæk hadde kun ett tap i serien før kampen mot Høvik og lå på 2. plass, mens gjestene lå på en 7. plass med to seiere, to uavgjort og to tap.

LES MER: Stabæk feide Hamar av isen: – Viktig for selvtilliten

Kampen ble noe utsatt på grunn av snøværet, men kom etterhvert i gang.  Til tross for en god Høvik-start ble de mange hakk for små da Stabæk til slutt vant 11-3.

– Det var kanskje ikke forventet at det ble 11-3, men jeg forventet at vi skulle vinne. Vi fikk ganske bra uttelling de siste 20-25 minuttene. Vi slet i 1. omgang, men da var det litt vanskelig is igjen. Det blir en unnskyldning, men det er også en forklaring fordi vi får ikke i gang spillet vårt. Samtidig merket vi at det har vært VM-pause så vi har ikke kommet helt i gang. 2. omgang synes jeg vi gjennomførte veldig bra. Særlig den siste halvtimen var utrolig bra, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

Høvik orket ikke holde følge med Stabæk den siste halvtimen, og dermed røynet det på i forsvar for gjestene.

– Stabæk er et bedre lag. Vi gjorde så godt vi kunne, men vi har en del unge spillere. Stabæk er et jevnere lag, og det blir tøft for oss fysisk, sier Høvik-trener Igor Prakht.

Etter en jevn start på kampen var det Høvik som kunne juble. Alexsander Serov sendte igjennom Iskander Nuganov som alene med keeper Aleksander Nygaard satt inn 1-0 for gjestene. Da var det spilt i åtte minutter.

LES MER: Høvik med ny uavgjort

Stabæk hadde en svak åpning av kampen, men etter 23 minutter fikk vertene uttelling. Fredrik Randsborg satt inn 1-1 etter 23 minutter.

Vertene tok gradvis over og etter 28 minutter tok Bjørn Buskqvist ansvar. Han dro av Høvik-forsvaret og satt ballen kontant ned i hjørnet til 2-1 for Stabæk.

Høvik ville likevel gi Stabæk kamp og etter 38 minutter utliknet Sergei Likhachev. Jubelen hadde knapt lagt seg for gjestene da Buskqvist igjen ble spilt igjennom og ga Stabæk 3-2 etter 39 minutter. Det sto seg også til pause.

Stabæk-dominans

Buskqvist var ikke ferdig for dagen. Etter 55 minutter spilte Løyning han gjennom igjen og alene med keeper Johan Solberg satt Buskqvist inn sin tredje scoring for dagen.

16 år gamle Marcus Fremstad hadde tidligere i oppgjøret hatt en målgivende, og etter 60 minutter snek han seg inn foran mål. Da pasningen fra Knut Holmen-Jensen kom var han ikke vond å be, og satt inn 5-2 for Stabæk.

LES MER: Vil slippe bandy inn i curlinghallen

Kombinasjonen Buskqkvist/Løyning skulle vise seg farlig for Høvik denne kvelden. Etter 68 minutter kombinerte de to og Buskqvist satt inn sin fjerde scoring.

Minuttet reduserte Høvik til 3-6 ved Iskander Iganvov.  Likevel skulle onsdagskvelden på Plassen tilhøre Stabæk. Etter 72 minutter økte Løyning til 7-3 for vertene.

Deretter satt Buskqvist inn 8-3 på straffe før Holmen-Jensen økte til 9-3 etter en corner fra Stabæk.

Stabæks yngstemann var frempå igjen etter 87 minutter. Fremstad satt sin andre scoring for dagen og dermed 10-3 for Stabæk. På overtid satt Buskqvist inn sin sjette scoring for dagen da han fastsatte sluttresultatet til 11-3 på straffe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.