Skip to main content

Stabæk slår kraftig tilbake mot Arena-eier

FORBANNET: Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk Fotball er rasende på Arena-eier Kjell Ulrichsen. Bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: EVA GROVEN
FORBANNET: Ingebrigt Steen Jensen og Stabæk Fotball er rasende på Arena-eier Kjell Ulrichsen. Bildet er fra en tidligere anledning. FOTO: EVA GROVEN

Ingebrigt Steen Jensen, Erik Loe og Lars Holter-Sørensen slår nå kraftig tilbake mot Telenor Arena-eier Kjell Ulrichsen.

Det er i et langt innlegg på Stabæk Fotballs hjemmesider at ledertrioen i Stabæk Fotball tar et kraftig oppgjør med eier av Telenor Arena, Kjell Ulrichsen og styreleder i eierselskapet Stabæk Holding, Didrik Schnitler.

De går langt på vei å antyde at spillet rundt Telenor Arena har vært et langsiktig forsøk på gjøre idrettshallen om til en ren messehall.

"Har dette vært en sinnrik plan hele veien? Motta en gave, overinvestere, konke, begynne på nytt, kaste Stabæk ut, lage en messehall og bli sittende på en pengemaskin på Fornebu? Det er fæle spørsmål, men vi ser at flere og flere rundt oss stiller dem. Det som skjer de nærmeste dager og uker vil gi oss svaret" skriver trioen.

Les også:Isfront mellom Stabæk og arenaeier

De mener at Stabæk Holding har ett mål for øye: Å få fotballen vekk fra Telenor Arena:


"Da gjenstår bare én konklusjon: Arenaeierne er ikke interessert i å finne en løsning. De vil ha fotballen vekk, med alle midler. De vil tjene store penger på messehallen. Norges største fotballeventyr de siste 20 årene er til plunder og bryderi for dem. 150.000 bæringer og askerbæringer (så mange tilskuere hadde vi på fotballkampene våre i fjor!) er uinteressante. Stabæks rolle som identitetsskaper, som bidragsyter til alle andre lokale klubber, som idealer for barn og unge og som samlingspunkt for lokalt fellesskap, kan ikke måles i avkastning på kapitalen, slik en messe for campingvogner kan"

SAMLESIDE: Her kan du lese alt om arena-dramaet

Steen Jensen & Co skriver at de har vært lojale overfor den avtalen som var skrevet, og at det hele tiden har fulgt spillereglene. Det mener de ikke om motparten.

"For halvannen måned siden fikk ledelsen i Stabæk Fotball plutselig varsel om at Stabæk Holding (som ikke har noe annet med Stabæk å gjøre enn at de har valgt et navn som skaper forvirring) ville bryte leieavtalen de selv inngikk med oss et snaut år tidligere. Trusselen var at de ville slå seg konkurs, hvis vi ikke enten ga fra oss en stor del av inntektene våre eller aller helst pakket sammen og reiste hjem til Nadderud. I tiden deretter har vi forsøkt å finne løsninger. Vi har vært lojale og valgt å holde lav profil for å skape et best mulig forhandlingsklima. Dette har ikke ført frem. Truslene blir stadig sterkere, og ordbruken fra styreleder Didrik Schnitler i arenaeierselskapet likeså. I går fikk vi høre at vi opptrer uredelig og uten etikk. Så nå er det nok. Nå tar vi bladet fra munnen. Nå får du sannheten."

Hva mener du?Si din mening

De antyder også at Arena-eierne har ført kommunen bak lyset i spillet om den lukrative tomten på Fornebu.

"Arenaeierne fikk i sin tid tomten gratis. Som tomt for en messehall er den trolig verdt 150-200 millioner kroner. I tillegg fikk de 50 millioner kroner i kontanter av Fornebu Utvikling. Sentralt i avtalen sto Bærum kommune, som kompenserte Fornebu Utvikling (som bygger boliger, kontorer etc. på Fornebu) ved å få la dem bygge mer på de øvrige tomtene mot å la Ulrichsen & Co få tomten og alle millionene i gave.
Det er utenkelig at kommunen ville gjort dette for å få bygd en messehall på Fornebu. Antageligvis er en messehall det siste kommunen vil pryde Fornebulandet med. En messehall er til minimal glede for bygdas befolkning, skaper intet fellesskap og ingen samlende opplevelser, men derimot et sammenhengende trafikk-kaos og behov for tusenvis av parkeringsplasser.
Men hvis Stabæk Fotball kaster kortene og gir opp, tenker trolig arenaeier at kommunen vil gi etter den også. Vi er sikre på at de tar feil."

Les hele innlegget her


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.