Skip to main content

Stabæk sikret trolig plassen etter seier

Stabæk og Jan Jönsson kan juble for tre poeng og det som trolig er sikker plass i eliteserien etter 2–0 over Ranheim.

Foto: Heiko Junge

Jan Jönsson er gull verdt for Stabæk. Etter seier over Ranheim har klubben nærmest berget plassen i eliteserien.

RANHEIM – STABÆK 0–2

Stabæk er et av de store formlagene i eliteserien, og nå er det svært mye som skal til for at ikke klubben berger plassen i eliteserien.

Etter tre poeng mot bunnlaget Ranheim er det syv poeng ned til kvalifiseringsplassen, som Strømsgodset innehar. Dermed kan Stabæk-trener Jan Jönsson, som nylig skrev under en ny kontrakt ut 2022-sesongen, allerede begynne å planlegge for eliteserien 2020.

- Det var en sterkt seier av oss. Jeg har vel tidligere nevnt at 33 poeng bør være nok til å holde plassen. Det ser bra ut nå, sa Jan Jönsson til Eurosport etter kampen. 

Fem smultringer

Stabæk kom til kampen i Trondheim med fire strake kamper der de hadde holdt nullen. Og det holdt seg også i kampen mot Ranheim. Laget har snørt igjen bakover, og har bare sluppet inn 32 baklengsmål denne sesongen. Det er bare to lag som er bedre på den statistikken i eliteserien. 

- Det er bra at vi holder nullen. Det er balanse i laget og det er klokskap i laget. Vi fikk heller ikke mange muligheter mot oss. Jeg er godt fornøyd, sa Jönsson.

Det var kjølig, og hele fem minusgrader i Trondheim. Noe som gjorde kunstgressmatta en smule glatt. Uten at det så til å skape problemer for Stabæk.

Etter åtte minutter fikk Stabæk kampens første store mulighet. Ola Brynhildsen ble spilt frem, men vinkelen for avslutningen ble for skrå, slik at Ranheim-keeperen fikk slått Brynhildsens avslutning til corner.

Noen minutter senere fikk Hanche-Olsen frispark imot seg etter en duell innenfor Ranheims 16-meter. Stabæk-kapteinen fikk seg en smell i den samme duellen, og haltet i en periode, men fullførte naturligvis.

Noen minutter etter var det Sammy Skytte som måtte sette seg på plastgresset i Trondheim. Men dansken kom seg fort på beina. 

Gratismulighet

Etter 25 minutter fikk Stabæk nesten en gratismulighet da hjemmelagets keeperdebutant Magnus Lenes holdt på å rote det til, men unggutten klarte å rydde opp.

Halvtimen ut i kampen fikk Stabæk et frispark fra 25 meter, men Jeppe Moes innlegg fant aldri noen Stabæk-spiller, og det hele ebbet ut i null og niks.

Drøye ni minutter før pause laget Andreas Hanche-Olsen et frispark til Ranheim rett utenfor 16-meteren. Men veteranen Øyvind Storflor satte ballen over. 

40 minutter var spilt da Emil Bohinen forsøkte seg på et frispark fra vel 25 meter. Skuddet fra Bohinen endte to meter utenfor Ranheim-målet.

Dermed endte de første 45 minuttene med 0–0 i målprotokollen. 45 minutter som for øvrig svært får kommer til å huske.

Het Brynhildsen

Ola Brynhildsen fikk en gigantmulighet rett etter hvilen, men klare ikke å overliste Ranheim-keeperen. Kampens største mulighet!

Etter 54 minutter var det igjen Ola Brynhildsen som kom på en kontring. Ranheim-keeperen måtte gi retur på avslutningen til Brynhildsen, men Kasper Junker klarte aldri å dytte den over streken. 

Amankwahs første

Etter 62 minutter løsnet det endelig på Ekstra Arena i Trondheim. Og det var gjestene fra Bærum som scoret. Og hvem andre enn midtstopper Yaw Amankwah sørget for å få hull på byllen. Mannen som har fått mye av æren for at Stabæk har holdt nullen i så mange kamper.

- Det var deilig å se den ballen i mål. Den landet der den skulle, og det var på høy tid at jeg fikk den scoringen. Jeg har vært solid bakover, men det var på tide at jeg fikk en scoring også. Kanskje det løsner fremover på banen også, smilte bergenseren til Eurosport etter kampen.

12 minutter før slutt avgjorde Stabæk kampen. Jeppe Moe slo en corner fra høyre, og ballen endte i mål, etter at den gikk via Ranheims Torbjørn Heggem og i nettet. 

Dermed kunne Stabæk feire det som trolig er en sikker plass i eliteserien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.