Skip to main content

Stabæk sikret seieren mot Høvik - i siste minutt

AVGJORT: Björn Buskqvist (nr. ti) og Eirik Halvorsen (bak, skjult) jubler etter at sistnevnte setter inn 7-6 til Stabæk i siste ordinære minutt.

Høvik yppet seg virkelig mot Stabæk i NM-sluttspillets første kvartfinale torsdag kveld. Men Stabæk trakk det siste strået da de avgjorde minuttet før kampen gikk til ekstraomganger.

STABÆK - HØVIK 7-6

For selv om Stabæk var store favoritter hjemme mot Høvik - det er bare en snau måned siden Stabæk vant 13-2 på Høvikbanen - sto det 6-6 og uavgjort helt til det 89. minutt torsdag kveld.

Men så smalt Eirik Halvorsen inn Stabæks seiersmål etter en retur etter en corner.

Et spennende oppgjør var avgjort - uten at jubelen sto i taket i Stabæk-garderoben etter kamp.

– Totalt sett er det en dårlig match av oss. Vi hadde en prat om det nå, og det er ingen som er fornøyde med kampen sett under ett, sier mannen som avgjorde det hele, Eirik Halvorsen til Budstikka.

At han avgjorde kampen bidro i det minste til at Stabæk ungikk ekstraomganger.

– Ja, det var ingen av oss som hadde lyst til å spille forlengning i dag, hvert fall ikke i dette føret (masse snø, journ. anm.). Vi vet at det er meldt opphold på lørdag, så vi satser på å gjøre en langt bedre match da.

Samtidig var det tapende laget kanskje mest fornøyde etter kampen.

– Det er litt surt akkurat nå. Men ser vi kampen under ett, så er det en bra match. Det må vi ta med oss etter en sesong som har vært litt under pari. Dette lover godt for resten, sier Høviks Andreas Askheim.

– Vi spiller bra kollektivt i dag. Alle tar ansvar for den defensive jobben, og vi skaper målsjanser. Vi kan være mer effektive, men vi kommer til sjanser, og vi er med hele veien i dag, fortsetter han.

LES OGSÅ: Serov-show da Høvik avsluttet med målfest

Slo tilbake

Allerede etter fem minutter kom Høvik med sitt første bevis på at her mente de alvor: Storscorer Alexander Serov sendte gjestene i føringen.

Stabæks Christian Randsborg utlignet på straffe etter elleve minutter, og to ganger Stabæks storscorer, Björn Buskqvist, og ett fra Halvorsen sendte Stabæk i føringen 4-1 før halvtimen var passert.

Men Høvik nektet å gi seg. Sergey Likhachev og Jari Valta reduserte hver sin gang. Og det var spenning i kampen igjen.

Og den vedvarte selv om Stabæk-kaptein Magnus Høgevold sendte Stabæk foran med 5-3 rett før pause. Høvik hadde bevist at de kunne.

– Det var en jevn match tidvis den første halvtimen, da spiller vi opp mot det beste vi har vært i år, er Askheims dom om periode før pause.

LES OGSÅ: Stabæk sikret seriesølv

Tett og spennende

Og etter pause smalt det fra Høvik rett fra startblokkene. Likhachev reduserte til 5-4, og Lasse Karppinen sørget for 5-5 etter en corner.

– Vi ligger under i første omgangen, men finner en vei tilbake og tar ledelsen 4-1. Vi bør klare å gå fra da. Men så starter vi vel litt ufokuserte etter pause, og tenker kanskje at vi har vunnet. Da får de to kjappe. Vi ryker på mange utvisninger gjennom hele matchen. Vi er nesten en færre hele veien, og da blir det vanskelig, sier Halvorsen.

Rett før pause pådro nemlig Stabæk seg to utvisninger - noe som også ble et økende problem utover i kampen.

– I dag var det litt småtjafs. Det blir noen ganger det mot Høvik. Det koker litt i hodene våre når det blir jevnt i dag. Vi forventer ikke at denne kampen skal være jevn, vi skal vinne den på hjemmebane. Det er litt nytt, påpeker Halvorsen.

Utvisningene hindret dog ikke Stabæk i å ta ledelsen igjen bare tre minutter etter Høviks utligningsmål - ved toppscorer Björn Buskqvist.

LES OGSÅ: Samlet inn penger til nye garderober – bygget ulovlig

En tett og jevn periode fulgte - før Alexander Serov utlignet til 6-6 etter klabb og babb etter en corner.

Nå hadde Høvik momentum. Serov kom til en ny, stor mulighet, men ballen barberte stolpen.

Og resten er historie - Eirik Halvorsen dukket opp i det 89. minutt, og avgjorde for Stabæk.

Ny sjanse lørdag

Neste sluttspillkamp er allerede lørdag - på Høvikbanen.

– Vi må ta med alt det positive fra i dag. Vi har noen personlige feil, også fra meg, som kunne vært luket bort. Tar vi bort dem, og fortsetter med det gode spillet og den innsatsen vi viser i dag, så er vi helt på høyde med Stabæk. Vi tetter midten, som gjør spillet til Stabæk vanskelig. Kampplanen fungerer, og det er moro. For Stabæk er et godt bandylag. De er godt organisert, og de har tålmodighet. At vi holder ut i 90 minutter i dag er bra, sier Askheim.

Nå gleder han seg til lørdag.

– Det er kult å spille sluttspill, med kamper annenhver dag. Folk blir slitne, og det er mye mer trøkk. Man merker stemningen på benken. Og så er det kult med jevne lokaloppgjør, smiler han.

LES OGSÅ: Stabæk-trener om VM-innsatsen: – Som Ferrari mot Golf

KAMPFAKTA 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.