Skip to main content

Stabæk sendte Tromsø ned i kaoskamp

Lars Bohinen og Stabæk klarte 1-1 mot Tromsø i snøkaoset på Alfheim. Det betyr at Tromsø rykker ned og at Stabæk ender på en åttendeplass i eliteserien 2019. 

Foto: scanpix

Stabæk hadde ingen ting å spille for, men var med på å sende Tromsø ned i 1. divisjon i kaoskamp på Alfheim.

TROMSØ – STABÆK 1–1 

For Stabæk hadde ikke kampen i snøkaoset i Tromsø så veldig stor betydning. De hadde for lengst sikret plassen i eliteserien, og Stabæk-trener Jan Jönsson kunne sende mannskapet på banen med forholdsvis lave skuldre.

Verre var et for Tromsø som spilte for å overleve i eliteserien. Og det på en kunstgressbane som  til tider var mer hvit enn grønn etter inntreden av kong vinter i Nord-Norge.

Ti slutt endte det 1-1 i Tromsø, og dermed måtte «Gutan» ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Brøytepause 1

Etter fire minutter hadde hjemmelaget en god mulighet, men Azemi satte ballen utenfor målet.

Bare minutter senere hadde Stabæks Kosuke Kinoshita en god mulighet, med satte ballen rett på TIL-keeperen.

Kampen bar naturligvis preg av det sterke snøfallet på Alfheim, og etter hvert ble også banen mer hvit enn grønn. Og under kampen ble også deler av banen måkt.

Etter 26 minutter fikk Tromsøs Eric Smith gult kort for en altfor sen takling av Kristoffer Askildsen. 

Lang brøytepause

Etter 34 minutter måtte banemannskapet inn for å måke med både traktorer, biler og håndskuffer. Hele 12 minutter ble pausen på, og spillerne gikk i garderoben.

Etter den ufrivillige pausen gikk Tromsø rett i angrep, og bare en fantomredning av Marcus Sandberg gjorde at det fortsatt sto 0–0 på Alfheim.

Edvartsen-scoring

Måkepausen gjorde tydeligvis Stabæk godt, og etter 40 minutter kom kampens første scoring. Hugo Vetlesen la inn fra venstre og Oliver Edvartsen nikket ballen over en forfjamset TIL-keeper. I stedet for å feire med sitt varemerke – salto – hoppet Edvartsen rett i snøfonnen bak TIL-målet.

Men rett etter hvilen hjemmelaget på Alfheim, og lagene var like langt i Tromsø. Runar Espejord fikk kriget ballen i mål etter at Marcus Sandberg først hadde sørget for en kanonredning.

Utover i den andre omgangen var det hjemmelaget Tromsø som styrte mye av kampen. Men bakerst hadde Stabæk Marcus Sandberg, som reddet Stabæk gang på gang. 

Dermed endte Stabæk på en åttendeplass i eliteserien 2019. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.