Skip to main content

Stabæk rundspilt av Solberg

SVAK FØRSTEOMGANG: Stabæk lå under 0-3 til pause mot Solberg søndag.
SVAK FØRSTEOMGANG: Stabæk lå under 0-3 til pause mot Solberg søndag.

Stabæks bandyherrer gikk på en smell i toppoppgjøret mot Solberg.

STABÆK - SOLBERG 1-5

Stabæks bandyherrer i eliteserien tok søndag kveld imot Solberg til toppoppgjør hjemme på plassen.

Begge lag hadde vunnet alle sine kamper så langt denne sesongen, men Stabæk ledet serien siden de hadde vunnet tre av tre kamper mot Solbergs to av to.

For Stabæks del endte seiersrekken, da Solberg ble for sterke og til slutt vant hele 5-1. Stabæk-trener Anders Christensen mente laget tapte fullt fortjent.

– Det er ikke noe annet å si. Vi møter et Solberg som egentlig er bedre enn oss i alt i dag. Det er bare å erkjenne at de fortjente seieren, sier Christensen.

SE BILDEN FRA KAMPEN: Bandykamp mellom Stabæk-Solberg

Skuffet Buskqvist

Stabæk-spiller Bjørn Buskqvist var skuffet etter kampen.

– Det er klart at det er kjedelig. Det er en kamp man gleder seg til og håper at det skal være bra forhold, mye publikum og bra bandy. Det pleier det å være mot Solberg. Så gikk vi ut å gjorde en dårlig 1. omgang, de vil mer i duellene, og vi har vanskelig for å skape noe. Vi mistet også ballen på feil steder. De gjorde også en bra kamp og har en 3-0-ledelsen til pause, forklarer Buskqvist.

Buskqvist mente laget fortsatt hadde troen på å snu kampen i 2. omgang.

– Vi satt 1-3. Derettter vet jeg ikke hva som skjer. Vi satt press på dem, og de spiller på ledelsen sin. Så fikk de 4-1 og 5-1. Vi fikk aldri kontakten med dem og havnet på etterskudd hele kampen. I dag var det vanskelige forhold å spille, og både vi og Solberg må spille mye langt. Hvis man får en ledelse kan man spille på den på en annen måte. Solberg fortjente seiere i dag, så får vi jobbe på videre. Vi vet vi er bedre enn dette, sier Buskqvist.

LES MER: Rotet nesten bort seieren

Solberg startet kampen desidert best, og allerede etter fem minutter rystet de Stabæk. Emil Gulbrandsen spilte fram til Eirik Bø Johnsen som helt alene med keeper Aleksander Nygaard banket ballen opp i vinkelen. Dermed 1-0 til gjestene.

Vondt skulle bli til verre for vertene. Stabæk virket å være svært ukomfortable med Solbergs offensive spillestil og etter 15 minutter lå 0-2 i nota bak keeper Nygaard. Sondre Kristoffersen ble spilt alene igjennom, og han satt ballen sikkert i mål.

LES MER: Stabæk tar fatt på livet uten toppscoreren

12 minutter senere glapp det igjen i Stabæk-forsvaret. Kristoffersen sto plutselig helt alene med keeper Nygaard, og vippet ballen over keeper til 3-0 for gjestene.

Da spillerne gikk til pause sto det fortsatt 3-0, og Stabæk-gutta hadde mye å rette på til den andre omgangen.

Solberg fortsatte å dominere

Vertene ga svar på tiltale omtrent umiddelbart etter hvilen. Stabæk fikk corner etter 46 minutter, og Magnus Høgevold sendte ballen inn til Petter Løyning. Han banket inn 1-3 for Stabæk.

Gleden varte ikke lenge for vertene. Etter 51 minutter ble Kristoffersen tremålsscorer da han elegant tok ned et gjennomspill og satt inn 4-1 til Solberg.

Etter 57 minutter ble Solbergs Eirik Lunden spilt igjennom og før han traff keeper fikk han kranglet ballen i mål til 5-1.

Vertene slet med å skape sjanser, og Solberg var det klart beste laget utover i 2. omgang. Dermed ble det stortap for Stabæk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.