Skip to main content

Stabæk på stortap - toppseriekontrakten henger i syltynn tråd: – Vi gir ikke opp

Stabæk-spillerne depper et tapet mot Klepp på Nadderud i våres. Lørdag, da lagene møttes igjen, gikk det ikke særlig bedre. 

Foto: KNUT BJERKE

Stabæks kvinner var nesten nødt til å vinne borte mot Klepp for å ha mulighet til å holde plassen i eliteserien. Det klarte de ikke.

KLEPP - STABÆK 5-0

Etter en svak Stabæk-kamp tapte nemlig bæringene hele 5-0 mot Klepp på Jæren. 

Dermed blir Stabæk stående på ni poeng på 19 kamper. Det er ni poeng opp til Lyn på kvalifiseringsplass. Lyn har også en markant bedre målforskjell.

Lørdag møtes de to lagene på Nadderud.

– Vi gir ikke opp før det er helt umulig. Vi skal gi gass frem til helgen. Forhåpentligvis kan vi hvert fall utsette det noen uker, og kanskje snu det helt. Det hadde jo vært fint, smiler Stabæk-trener Per Inge Jacobsen.

– Vi må prøve. I kampen mot Lyn vil jo hvert mål telle som to, fordi de får baklengsmål på målforskjellen. Vi får gi alt da. Det får bære eller briste, fortsetter han.

Rant inn

Lørdag tok Klepp ledelsen etter et kvarters spill. Tameka Butt scoret målet. 1-0 sto seg til pause, men fra det 60. til det 75. spilleminutt scoret Klepp tre ganger.

Minuttet før slutt økte vestlendingene så ledelsen til 5-0.

– I første omgang vi er på høyde med Klepp, og gjør mye riktig. Vi skaper ikke mye, men gjør det vanskelig for dem også. Ved 1-0 er vi i angrep, men spiller oss på en eller annen måte helt tilbake og ender i trøbbel.

– I andre omgang får de 2-0-scoringen relativt tidlig. Da kan vi legge oss ned eller prøve, og vi sendte på flere angrepsspillere og ga det et forsøk. Da er det klart man risikerer noen flere baklengs. Vi følte vi måtte prøve. Vi visste jo ikke resultatet av Lyn-kampen før dagen etter, sier Jacobsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.