Skip to main content

Stabæk med størst underskudd av alle

NITRIST: Årets sesong har vært en gedigen nedtur både sportslig og økonomisk for Stabæk. Her depper Veigar Páll Gunnarsson etter å ha tapt 1-2 mot Rosenborg. FOTO: TORE GURIBY
NITRIST: Årets sesong har vært en gedigen nedtur både sportslig og økonomisk for Stabæk. Her depper Veigar Páll Gunnarsson etter å ha tapt 1-2 mot Rosenborg. FOTO: TORE GURIBY

Stabæk har det største underskuddet til nå i 2010 av alle eliteserieklubbene.

Sviktende publikumstall, lavt salgsvolum og overbetalte benkeslitere preger norske eliteserieklubbers 2010-tall. Stabæk er verst i klassen – de blå har de rødeste regnskapstallene for 2010. Det skriver Finansavisen i dagens avis.

– Stabæk Fotball går med et underskudd på 27 millioner kroner i 2010. Dette inkluderer i overkant av 9 millioner kroner i avskrivninger så det likviditetsmessige underskuddet blir på cirka 18 millioner kroner, forteller Jon Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball til avisen.

Flere sliter økonomisk

– Vi budsjetterte med et underskudd på 17 millioner i 2010, men visste allerede tidlig på året at tallet ville bli på minimum 25,5 millioner kroner, sier han.

Finansavisen foreløpige gjennomgang av 2010-tallene inkluderer dog ikke støtte fra rike onkler.

Det er ikke bare Stabæk som sliter med røde tall. Både Viking, Tromsø og Rosenborg har et underskudd på 20 millioner. Vålerenga er best i klassen – med 10 millioner kroner i pluss.

Skal i balanse

I 2011 legger Stabæk opp til å i driftsmessig balanse.
– Vi startet prosessen tidlig dette året med å redusere reisekostnader, ingen dyre spillerkjøp og lavere lønninger på nye kontrakter. Vi har allerede kuttet arrangementskostnader og vil fortsette med dette i 2011, påpeker Tunold og fortsetter:

– Stabæk fotball har nylig foretatt en nedbemanning i administrasjonen. Det jobbes i tillegg svært aktivt med nye og eksisterende sponsorkontrakter for å øke inntektssiden.

Finansavisen har regnet ut at eliteserieklubbene styrer mot et samlet underskudd på 130 millioner kroner.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.