Skip to main content

Stabæk med første NM-stikk i semifinalen

Nikolai Rustad Jensen og Stabæk Bandy slo Ullern i den første semifinalekampen. Rustad Jensen noterte seg for to scoringer.

Nikolai Rustad Jensen og Stabæk Bandy slo Ullern i den første semifinalekampen. Rustad Jensen noterte seg for to scoringer. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk Bandy har spilt 14 NM-finaler på rad. Nå nærmer de seg den femtende. 

ULLERN – STABÆK 2–3 (0-1 i kamper, best av fem)

Bandystorheten fra Bærum har herjet i norsk bandy de siste tiårene. Og de har tydeligvis ikke tenkt til å gi seg med det første, selv om årets sesong endte med en skuffende – for Stabæk å være – tredjeplass i serien.

I kvartfinalene i NM-sluttspillet slo de Drammen enkelte i tre strake kamper.

Tøft mot Ullern

Mot Ullern fikk Stabæk større utfordringer. Riktignok tok Stabæk ledelsen etter bare seks minutter ved unggutten Markus Ingvaldsen Fremstad, etter en pasning fra poengjeger Nikolai Rustad Jensen. 

Hjemmelaget utlignet på straffeslag ti minutter senere, før Rustad Jensen igjen noterte seg for scoring for de blåkledde. Denne gangen var mannen med nummer ni på ryggen sikkerheten selv fra straffemerket.

Stabæk presset knallhardt for å øke ledelsen før hvilen, og hadde fem hjørneslag de siste 15 minuttene av omgangen.

Men Ullern holdt unna.

Rustad Jensen igjen

13 minutter før slutt fikk endelig laget fra Oslo Vest betalt for strevet og Nicolai Linnes Pedersen sørget for 2–2 og ny spenning i kampen. Skulle virkelig Ullern klare å stikke kjepper i hjulene for NM-nestoren?

Svaret var nei. Og igjen var det Nikolai Rustad Jensen som sørget for at Stabæk fikk et godt utgangspunkt for resten av semifinaleserien, der det spilles best av fem kamper.

Fire minutter før slutt banket Rustad Jensen inn 3–2 for Stabæk.

Kamp nummer to spilles på Stabekkbanen torsdag, og den kan du se live på budstikka. no

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.