Skip to main content

Stabæk med årsbeste da de gjorde Brann-marerittet enda verre

Sturla Ottesen jubler ellevilt etter at Stabæk gikk opp til 2–0 mot Brann.

Sturla Ottesen jubler ellevilt etter at Stabæk gikk opp til 2–0 mot Brann.

Stabæk klarte det Manchester United ikke klarte i Europaliga-finalen – å være best på straffer. Med sesongens første seier ble det blå fest og rød krise på Nadderud. 

STABÆK – BRANN 2–0 (1–0)

Stabæk sto med bare uavgjorte og Brann med bare tap før torsdagens eliteseriekamp. Med 2-0-seier har Stabæk fått en fin start, mens Brann nå står med seks strake tap. 

Stabæk åpnet kampen forrykende, og var like ved å komme til en gedigen sjanse allerede etter ett minutts spill. Oliver Valaker Edvartsen ble spilt gjennom. En Brann-tå klarte så vidt å blokkere det ferdigscorede innlegget før det nådde Kornelius Normann Hansen. 

Etter seks minutters spill kunne hjemmelaget takke keeper Marcus Sandberg for at det fortsatt sto 0–0. Robert Taylor kom helt alene med svensken, men Stabæk-keeperen reddet mesterlig. 

I kampens 13. minutt klønet Mats Solheim det til da han kom på etterskudd, og Taylor gikk i bakken. Kampens dommer, Marius Hansen Grøtta, tildelte Brann straffespark.

Straffe-ekspert

Men Sandberg har reddet flere straffer de siste årene enn Manchester Uniteds David de Gea. Svensken kastet seg til høyre og reddet Taylors straffe. 

Seks minutter senere var det Stabæk som fikk straffespark. Oliver Valaker Edvartsen ofret alt for å komme først på en ball i feltet, og ble lagt i bakken. Sammy Skytte tok straffesparket, dansken var sikker fra 11-metersmerke og sendte Stabæk opp i 1–0. 

Resten av omgangen ble mye stillingskrig. Stabæk var godt organiserte og kom på halvfarlige kontringer. 

Øket ledelsen

Etter pause var Stabæk fortsatt meget godt organiserte. Hardt pressede Brann kom seg ikke til de store sjansene, og avslutningene ble stort sett fyrt av fra distanse. Etter en drøy times spill fikk Stabæk corner fra høyre. Lagkaptein og bergenser, Yaw Ihle Amankwah steg til værs og stanget hjemmelaget opp i 2–0.

Brann kastet folk i angrep i desperat jakt på poeng, men Stabæk sto godt imot. Laget holdt nullen for andre gang på rad, tok sesongens første seier og er ubeseiret på tre kamper. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.