Skip to main content

Stabæk må ut av Telenor Arena

Stabæk må trolig forlate Telenor Arena og kunstgresset der etter denne sesongen.
Stabæk må trolig forlate Telenor Arena og kunstgresset der etter denne sesongen.

Stabæk har gitt endelig beskjed om at de ikke klarer den nye avtalen med arenaeieren på Fornebu. Fra nyttår har de ikke rett til å spille i Telenor Arena.

– Dette blir for dyrt for oss, kommenterer styreleder Lars Holter-Sørensen.

Torsdag klokken 12.45 kom den endelige beskjeden fra klubben: Stabæk har ikke klart å skaffe de nødvendige garantier for å bli værende på Telenor Arena.


Del på Facebook

– Vi er ikke i stand til å tiltre leieavtalen fra og med 2012 på grunn av at de faste forpliktelsene blir for høye til at det var mulig å utarbeide en sunn forretningsmodell, bekrefter Holter-Sørensen.

Ikke råd til 35 millioner


Han sier at klubben alltid har overholdt sine forpliktelser i henhold til leieavtalen med arenaeier.

Budstikka-leser:Bruk penger på å ruste opp Nadderud. Jeg kjøper sesongkort dit. Med det nivået Stabæk har jobbet seg opp på, blir det utsolgt på hver kamp. Si din mening!

De kan imidlertid ikke gå inn på en ny avtale som innebærer at klubben overtar driften av hele Telenor Arena mot at de betaler husleie og faste kostnader på 35 millioner kroner i året.
 

– Vi kan ikke forplikte oss til 35 millioner i året – eller nesten 3 millioner i måneden. Det er enormt stor risiko for en fotballklubb.

Uten hjemmebane

Dermed står klubben i dag uten en hjemmebane for 2012.


– Konsekvensen er at Stabæk Fotball ikke har noen juridiske rettigheter knyttet til benyttelse av Telenor Arena utover denne sesongen, sier Holter-Sørensen.


Stabæk har svært dårlig tid for å få avklart hva som blir hjemmebane neste sesong. Klubbens ønsker er

  1. Å bli værende på Telenor Arena
  2. Å spille på Nadderud
  3. Ullevaal
  4. Bislett eller Marienlyst.

– Det blir helt feil å spille i Drammen, kommenterer Morten Morisbak Skjønsberg.

Stiftelsen er halmstrået

Stabæks siste håp for å bli værende på Fornebu er at forslaget om opprettelse av en stiftelse som kjøper arenaen, blir en realitet.


I så fall må stiftelsen komme opp med en pris som gjør at Kjell Chr. Ulrichsen vil selge arenaen. Eieren varsler at de vil drive Telenor Arena videre uten fotball.

Budstikka har tidligere skrevet på lederplass at en avtale kan være Stabæks siste mulighet. Også supporterleder Jonas Benkow i Stabæk Suppport håper en stiftelse kan bli redningen.

Nadderud lite realistisk

Men går ikke dét, har Stabæk minst like dårlig tid for å få til en ordning om Nadderud. Den arenaen tilfredsstiller ikke Fotballforbundets krav. Om fire måneder skal Stabæk søke om lisens for neste sesong.


Da må de ha et forpliktende vedtak fra politikerne som lover at nødvendige opprustninger skal skje på Nadderud for at Fotballforbundet skal si ja.

Lesalt om Telenor Arena


– Jeg tror ærlig talt ikke kommunen rekker det i løpet av fire måneder. Vi bedømmer ikke det som realistisk, sier Holter-Sørensen.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen uttalte før helgen at sportsbudsjettet må halveres om Stabæk ikke lenger kan spille på Telenor Arena.

Ullevaal aktuell


I så fall er Ullevaal neste mulighet. Landskamparenaen huser fra før av Vålerenga.
– Det er ikke sikkert vi får til å spille på Ullevaal, heller, kommenterer Holter-Sørensen og fortsetter:


– Det vil være en tragedie for oss og for Bærum kommune om vi ikke kan spille i Bærum. En katastrofe. Men dette er realiteter. Og ikke drømmer, sukker han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.