Skip to main content

Stabæk lekte seg til semifinale

VANT: Stabæk vant til slutt hele 9-0. Her fra kampen i forrige uke. FOTO: KARL BRAANAAS

Stabæks bandyherrer hadde få problemer med å sikre semifinalebilletten mot nabo Høvik.

STABÆK - HØVIK 9-0

Stabæks bandyherrer kunne mandag kveld sikre semifinalebillett i NM-sluttspillet hvis de slo Høvik på hjemmebane.

Stabæk hadde vunnet begge kvartfinaleoppgjørene mot Høvik sist uke, men Høvik ledet 3-0 i oppgjøret lørdag før Stabæk våknet og vant til slutt.

Til slutt var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Stabæk sikret seieren 9-0, og dermed også bilett til NM-semifinalen.

Stabæk-trener Anders Christensen var naturlig nok en svært fornøyd mann etter seieren etter at det kanskje buttet litt imot i de første kvartfinalekampene.

– Vi har gjort som vi alltid gjør når vi spiller sluttspill. Etter hver kamp har vi oppsummert dem og blitt ferdig med dem. Så prøver vi å finne noe positivt å ta med oss inn i neste kamp. Det gjorde vi både etter den første og den andre kampen. Så har vi gradvis blitt bedre og bedre. Jeg synes Høvik har psiltv overraskende bra og vi slet innledningsvis med å få helt kontroll på dem. Så har vi knukket koden, sier Christensen.

Han sier gutta har gått i seg selv.

– Det er en fantastisk innsats av alle sammen. Samtidig er det rause med hverandre og gir hverandre gode muligheter til å score, fortsetetr Christensen.

Høvik-trener Igor Pracht vedkjenner at Stabæk er et mye bedre lag enn Høvik og har en bredere tropp enn det Høvik per dags dato kan stille med.

– Vi holdt ut så lenge vi kunne. Halve laget er syke og særlig nøkkelspillerne våre. Stabæk har en bredere og jevnere stall. Man ser forskjellen med en gang når nøkkelspillerne våre er syke.

Han tror Stabæk kan ta NM-gullet i år.

– De er gode nok. De er erfarne og har halve landslaget. Laget spiller så godt som motstanderen tillater. Vi klarte ikke matche dem i dag, men det var klasseforskjell, og de har også en bredere stall.

LES MER: Høvik sjokkerte Stabæk

Etter 14 minutter kom Mikkel Killi igjennom alene med keeper Simen Kjøllmoen, men avslutningen gikk høyt over. Minuttet senere fikk Killi en ny sjanse på en retur fra Kjøllmoen, og da satt ballen i mål til 1-0 for vertene.

Stabæks toppscorer Bjørn Buskqvist har scoret i bøtter og spann i årets sesong, og ville ikke være noe dårligere mot Høvik. Etter 34 minutter gjorde han ingen feil og økte Stabæks ledelse til 2-0 etter glimrende pasning fra Fredrik Randsborg.

LES MER: Disse to har scoret over 100 mål!

Samme Buskqvist økte til 3-0 etter 34 minutter med en frekk avslutning fra skrå vinkel. Det sto seg også til pause.

To på to minutter

2. omgang startet rolig, men etter 58 minutter var Buskqvist servitør da Jesper Tho pirket inn 4-0. To minutter senere var det Buskqvist som hadde plassert seg foran mål, og da satt han 5-0 på pasning fra Eirik Halvorsen.

Ni minutter senere var det Stabæks yngste spiller Marcus Fremstad (17) som fikk æren av å sette 6-0. Etter 82 minutter var han servitør da Killi ble tomålsscorer og satt 8-0.

Like før slutt satt Halvorsen inn 9-0. Det ble også sluttresultatet.

Stabæks første semifinalekamp spilles mandag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.