Skip to main content

Stabæk laget historie mot Viking

Vinner Stabæks G16-lag NM-finalen mot Viking, er klubben historisk. .

Stabæk - Viking 5-2

 

– Vi vet vi kan bli den første klubben som kan vinne alle NM-finalene. Det er klart at det hadde vært morsomt, sier Øystein Garborg. Han er trener for G16-laget til Stabæk som i dag spiller NM-finale mot Viking i Telenor Arena (TA) kl. 16.00.

For er det hans elever som hever gullmedaljen over hodet etter to ganger 40 minutter, skapes det fotballhistorie. I så fall vil Stabæk Fotball bli den første klubben som har vunnet cupfinalene både for herrer (1998), kvinner (2011, 2012 og 2013), gutter 19 (2008), jenter 19 (2014), jenter 16 (2015) og altså gutter 16 – hvis de gjør jobben mot Viking.

LES OGSÅ: Fredag kan disse Stabæk-guttene bli best i landet

Her kan du se G16-finalen fra 16.00!

Ikke ekstra press

– Vi føler ikke noe ekstra press av den grunn. Vi er opptatt av å gjøre en god prestasjon, og hvis den gjør oss historiske, så er det veldig gøy. Men vi forsøker å ikke legge noe ekstra vekt på det, sier Garborg.

– Så klubben har ikke vært på dere og mast at dere «må» vinne?

– På ingen måte. Mitt inntrykk er at klubben er veldig godt fornøyd med det vi har gjort så langt denne sesongen.

– Likevel skal vi ikke legge skjul på at det betyr en del både for klubb, spillere og ikke minst foreldre at vi er i denne finalen. Foreldrene har gjort en kjempejobb hele sesongen. De smører matpakker og kjører ungen hit og dit.

Viking vant generalprøven

Gutter 16-treneren forsøker i hvert fall å dempe forventningene. Han mener at siddisene er favoritter.

– De slo oss i seriefinalen i den nasjonale G16-serien, så slik sett er vel de favoritter, smiler Garborg.

Han sier at laget har brukt en del tid på å studere motstanderen, og at de er godt forberedt.

LES OGSÅ: Stabæk evaluerte syvåringer med karakterer

– Vi har sett en del video av motstanderne, men forsøker å gjøre ting som vi alltid pleier foran slike kamper, sier Stabæks G16-trener, Øystein Garborg.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.