Skip to main content

Stabæk knuste Viking, skapte historie

FEIRET: Her er gullguttene til Stabæk. Lagets G16-lag vant NM-finalen etter 5-2 over Viking i NM-finalen i Telenor Arena. FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Stabæks G16 feide Viking av banen i NM-finalen og sørget for fotballhistorie.

Stabæk - Viking 5-2

Ingen fotballklubb i Norge har noen gang vunnet alle NM-finalen som arrangeres i regi av Norges Fotballforbund. Ingen, før Stabæks G16-lag vant finalen mot Viking fredag.

Og G16-laget til Stabæk var suverene fra start til mål. Det var rett og slett ingen tvil om at gullet skulle til Nadderud-klubben.

Champagne-fotball

Hjemmelaget fikk en fantastisk åpning på kampen i Telenor Arena. Etter bare 12 minutter sto det 2-0 til Stabæk etter champagnefotball. Først var det Christopher Hurleen som fikk æren av å sende Stabæk i føringen. Han ble vakkert spilt frem av Herman Geelmuyden.

Samme mann var også regissør da Stabæk gjore 2-0. Og denne gangen var det Oscar Aga som fikk æren av å sette ballen i mål bak en forfjasmset Viking-keeper.

I denne perioden var Stabæk ustoppelige. Fem minutter før pause var det Christopher Cheng som scoret for Stabæk. For en start på kampen.

Zlatan-redusering

3-0, og det hele virket avgjort rett før pause. At Viking og Ivar Øidvin reduserte til 3-1 på en perle som ville fått selv Zlatan Ibrahimovic til å klappe, fikk så være.

Viking var farlig frempå flere ganger i begynnelsen av den andre omgangen, men mål fikk de ikke.

Og da Kasper Strøm feide inn 4-1 etter 70 minutter, var det hele avgjort i Telenor Arena. Viking kunne ikke ta igjen det.

At da kampens store spiller, Herman Geelmuyden, satte inn 5-1 i kampens siste minutt, satte et perfekt punktum på kampen - selv om Viking reduserte til 2-5 på en direkte corner Adrian Bergersen i siste sekund.

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.