Skip to main content

Stabæk knuste Høvik i lokaloppgjøret

MÅLFEST: Stabæks Björn Buskqvist hever armen i været og feirer 4-0 etter å ha assistert målscorer Mikkel Killi Andersen. Stabæk vant til slutt 9-1.

Stabæk hadde få problemer med å slå naboene Høvik, og serielederne vant til slutt 9-1 i årets første kamp.

Stabæk – Høvik 9-1

Stabæk gikk gjennom høstsesongen uten poengtap, og de fortsatte i samme spor i årets første kamp onsdag kveld, da Høvik kom på besøk til Stabekkbanen.

Hjemmelaget var spesielt giftige foran mål i de to kvarterene som omkranset pausen, og til slutt kunne de juble for en solid 9-1-seier. Likevel mente Stabæk-trener Anders Christensen at det var en del å plukke på.

– Jeg synes egentlig ikke vi gjør en veldig god kamp i dag, sier han.

– I første omgang gjør vi det greit, men i andre omgang gjør vi det for vanskelig for oss selv. Alle skal slå den geniale pasningen eller dra den siste dragningen i stedet for å skyte, men vi vinner, og det er det viktigste, utdyper Christensenn.

Prioriterte det defensive

Selv om det til slutt ble nok en overlegen seier, tok det nærmere en halv omgang før Stabæk klarte å bryte ned et defensivt kompakt Høvik-lag, som lå lavt i starten.

Trener Christensen røper at også Stabæk prioriterte forsvarsspillet i åpningen.

– Før pause hadde vi fokus på det defensive, noe som er viktig mot lag som Høvik, som har en del farlige spillere. Matcher vi dem på den defensive jobbingen, vil vi aldri komme i en posisjon hvor vi havner under og må stresse, så det var noe vi jobbet for i dag, forklarer han.

Planen fungerte, og Stabæk sto samtidig for det som var av angrepsspill i starten. Hjemmefansen rakk faktisk å juble for scoring før det var spilt ti minutter, men målet ble annullert for offside. Nikolai Rustad Jensen var deretter farlig frempå ved et par anledninger, og i det 14. minutt dro han seg inn fra venstre og skrått forbi keeper, som felte ham med en bentakling og lagde straffe.

Rustad Jensen tok straffen selv, men han skjøt utenfor, og dermed sto det fortsatt 0-0.

Fellingen i forkant av straffeslaget medførte en utvisning til Høvik, og Stabæk visste å utnytte overtallet. I det 19. minutt spilte Jan Olav Løyning frem Christian Randsborg, som danset forbi de siste forsvarerne og scoret sikkert.

Ledet med fem halvveis

Åtte minutter etter ledermålet økte Simen Holmen-Jensen til 2-0, glimrende assistert av kaptein Magnus Høgevold. Drøye ti minutter før pause stakk Simens tvillingbror Knut inn bak Høvik-forsvaret. Han fintet skudd, før han dro ballen til høyre for keeper og plasserte ballen i det åpne nettet.

Høvik kom til sitt første virkelig gode angrep rundt fem minutter før pause, men etter å ha vist fint kombinasjonsspill, misset de i skuddøyeblikket.

STOPPET: Stabæks svenske toppscorer Björn Buskqvist var farlig frempå ved flere anledninger, men han måtte nøye seg med én scoring mot Høvik. Her får Buskqvist forsøket sitt reddet av Simen Lycke Kjøllmoen.

I stedet rakk Stabæk å øke til både 4-0 og 5-0 før hvilen. Like etter Høvik-sjansen vippet Mikkel Killi Andersen ballen opp i nettet på motsatt side etter et hjørneslag, før Stabæk-toppscorer Björn Buskqvist satte inn 5-0 etter pasning fra Jan Olav Løyning.

– Vi spiller nok ikke så bra som vi ønsker, selv om vi tar ledelsen, sier Stabæks Jesper Tho.

– I perioder blir det mye frem og tilbake, og det kan nok ha noe med at det har vært romjul og at vi ikke har trent så mye sammen, fortsetter han.

Målrush rett etter pause

Stabæk fortsatte overkjøringen av naborivalene også i den andre omgangen, og publikum hadde knapt rukket å finne tilbake til plassene sine før Høvik-keeperen måtte hente enda en ball ut av nettet. Nikolai Rustad Jensen fant Magnus Høgevold, og kapteinen satte inn 6-0.

Høvik var hakket mer fremoverrettet etter pause. De flyttet laget lenger opp i banen, og Maxim Pyanov kom til det som frem til da var hvittrøyenes største mulighet i det 50. minutt, men skuddet hans ble blokkert. Stabæk fosset rett i angrep, og Petter Løyning spilte frem Simen Holmen-Jensen, som med ryggen mot mål dunket inn 7-0 med en frekk avslutning.

Fredrik Randsborg kronet et fint soloraid med en ny scoring, før Høviks Ola Nes Stokke kjempet inn et trøstemål omtrent halvveis i omgangen.

NONCHALANT: Simen Holmen-Jensen sto for dagens freidigste scoring, da han med ryggen mot mål økte til 7-0

– Det er kjipt at vi ikke klarte å holde nullen i dag heller, for det har vi ikke klart ennå, sier Stabæk-forsvarer Jesper Tho.

Etter baklengsmålet gikk Stabæk inn i en lang periode hvor de slet med å omsette sjansene sine, men to minutter før full tid prikket Knut Holmen-Jensen inn kveldens niende etter assist fra Mikkel Killi Andersen. 9-1 ble også sluttresultatet.

Stabæk leder dermed eliteserien på overlegent vis med 14 strake seiere og 145-29 i målforskjell.

– Nå mangler vi vel én seier på å ta seriemesterskapet, og den håper vi å få borte mot Sarpsborg nå på søndag, sier trener Christensen.

– Må se på det som trening

Høvik ligger på sin side mer utsatt til på nedre halvedel med sine ni poeng. Høvik-trener Iskander Nugmanov er klar på at det ikke var i onsdagens kamp han forventet at den neste seieren skulle komme.

– Stabæk er et veldig bra lag, så vi kan ikke regne med poeng i kamper som dette. Vi ser på det som god trening, sier han.

Til tross for at det ble stortap, var Nugmanov fornøyd med enkelte av Høviks prestasjoner.

– Tidvis klarer vi å holde på ballen, attpåtil mot såpass god motstand, så det kan vi glede oss over, sier han.

Høvik ligger på kvalifiseringsplassen, med like mange poeng som både Ullevål og Mjøndalen, men fire poeng foran Konnerud, som ligger under streken. Det blåhvite bærumslaget har vel å merke én kamp mindre spilt enn disse lagene, og den kampen spilles allerede fredag. Da tar Høvik imot Drammen på Høvikbanen.

OVERKJØRING: Mye av spillet foregikk foran Høviks mål. Her forsøker Nikolai Rustad Jensen (nr.9) og lagkameratene å overliste bortelagets keeper.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.