Skip to main content

Stabæk knust av Strømsgodset på glissent Nadderud

ALT PÅ TVERKE: Det var mye stang ut for Stabæk lørdag kveld.

Det skulle bli en festaften på Nadderud. Men hverken publikum eller Stabæk bød på seg selv.

Stabæk - Strømsgodset 0-2

Strømsgodset var et av formlagene i eliteserien, til tross for tapet for Rosenborg sist. Og et Stabæk som manglet tre av sine beste spillere i Ohi Omoijuanfo, Tortol Lumanza og Luc Kassi, fikk det tungt mot drammenserne.

Laget ble avslørt på hvor avhengig de er av de tre spillerne. Riktignok viste en friskmeldt Franck Boli fine takter i åpningen, men Strømsgodset vant fortjent på Nadderud.

LES OGSÅ:

Henning Hauger: - Kunne godt ha dømt straffe

Slik vurderte Budstikka Stabæk-spillerne

Glissent på Nadderud

Det kunne virke som om Stabæk-fansen hadde tatt tapet på forskudd. For selv om det ble opplyst at det var 3677 tilskuere på kampen denne lørdags-kvelden, var det neppe mer enn 2000 innenfor portene. Skuffende i et derby mot laget fra Drammen.

- Vi ønsker alltid å ha flest mulig tilskuere. Men jeg vet ikke hvorfor det var så glissent mot Strømsgodset, sier Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

Åpnet best

Det var hjemmelaget som åpnet klart best på Nadderud-gresset. Og Franck Boli, som var tilbake i startoppstillingen i en eliteseriekamp for første gang på ti måneder, hadde tre solide muligheter før det var gått ti minutter.

Også Moussa Njie var tilbake i startoppstillingen, og venstrekanten misbrukte en solid sjanse tidlig i kampen.

- Jeg synes det vi viste i den første omgangen var veldig bra. Hadde vi fått uttelling på mulighetene, kunne vi fort å ha ledet 2-0 etter ti minutter, sier Stabæk-trener Toni Ordinas om åpningen av kampen.

LES MER:

Endelig vant Bærum igjen

Derfor strandet Ohi-overgangen til tyrkisk storklubb  

Pedersen scoret

Men så klarte Strømsgodset å åpne opp forsvaret til Stabæk. Etter 21 minutter rullet Jonathan Parr på på venstrekanten, og spilte frem Marcus Pedersen, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i et åpent mål. Akkurat der glapp alt som var av markeringer i Stabæk-forsvaret.

- Innlegget fra Parr traff meg, og forandret retning, slik at Marcus Pedersen fikk nærmest åpent mål. Det var et drittmål, sier Morten Morisbak Skjønsberg.

Stabæk fikk det tungt mot Strømsgodset på glissent Nadderud  

Den samme Pedersen fikk en solid pipekonsert av et glissent Nadderud-publikum da han ble liggende etter en duell med Morten Morisbak Skjønsberg noen minutter etter scoringen.

Godset hadde en god mulighet til øke ledelsen da Kristoffer Tokstad avanserte på høyrekanten. Men en god enhåndsredning av Mande Sayouba hindret økt ledelse.

Snytt for straffe?

Stabæk fikk en kalddusj allerede etter syv minutter ut i andre omgang. Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen satte ballen først i stolpen, før han selv satte returen i mål.

Akkurat da virket det blytungt for de blåkledde fra Bærum.

Etter 65 minutter hadde Marcus Pedersen muligheten til å punktere kampen, men alene med Sayouba satte han ballen høyt over.

22 minutter før slutt forsøkte Ronald Hernandez seg inne i feltet til Godset, og ble felt av den tidligere Stabæk-spilleren Henning Hauger. Straffe, mente TV-eksperter og publikum. Men ikke dommer Kristoffer Hagenes.

LES MER OM DEN SITUASJONEN HER: Henning Hauger: - Kunne godt ha dømt straffe

Kampen ebbet ut med 2-0-seier til gjestene fra Strømsgodset.

Fortjent nok.

- Vi fikk en kalddusj veldig tidlig i andre omgang. Det gjorde det vanskelig for oss, sier Stabæk-trener Toni Ordinas.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.