Skip to main content

Stabæk kan sprette champagnen: Ingen anke!

GÅR FORAN: Stabæks styreleder Espen Moe.
GÅR FORAN: Stabæks styreleder Espen Moe.

– Vi er veldig, veldig lettet og glade, jubler Stabæks styreleder Espen Moe.

Onsdag ble det klart: To års mareritt er over for Stabæk og enkeltpersonene som var i politiets søkelys etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Både klubben og de fire enkeltpersonene ble frikjent da rettssaken var oppe for vel en måned siden.

Onsdag morgen fikk Stabæk, via sin advokat, beskjed om at aktoratet ikke anker, og dermed kan Moe & co. slippe jubelen løs.

– Vi er veldig lettet og glade for at dommen blir stående og mener at dommen er riktig, sier Moe og fortsetter:

– Vi er veldig glade for at to og et halvt års meget belastende periode er over. Ikke minst er jeg veldig glad på vegne av enkeltpersoner som utvilsomt har hatt det veldig tøft hele veien. Nå kan vi se fremover og slipper å ha mørke skyer hengende over oss. Og sportslig er det bare solskinn og medvind om dagen.

Enorm positiv energi

Moe innrømmer at det vil gi enorm positiv energi for hele klubben at alt endelig er over.

– Det gir enorm positiv energi bare av å få denne beskjeden. Samtidig er ikke det alene nok til å vinne fotballkamper. Det er viktig å huske.  

Styrelederen legger ikke skjul på at saken har vært ekstremt belastende på enkeltpersonene og Stabæk.

– Det har vært en stor belastning ikke minst for vårt omdømme og i forhold til samarbeidspartnere. Det er ikke alle som synes det har vært ålreit å bli koblet mot Stabæk i denne perioden.

Samtidig har klubben fremstått svært samlet fra alt startet høsten 2011.

– Jeg tror det er litt av kulturen i Stabæk at man tar vare på hverandre. Jeg merket det siden jeg kom inn her at det er en egenskap at man tar vare på hverandre, sier Moe.

Skal diskutere etterspill

Både klubben og enkeltpersonene som var tiltalt har gitt uttrykk for at saken vil få etterspill etter at de er frikjente.

Sportslig leder Inge André Olsen uttalte blant annet etter at dommen hadde falt at to års livskvalitet var ødelagt, og at han forventet at det kompenseres.

– Vi har ikke tenk på det i dag. Men vi skal ha et styremøte på tirsdag, og da skal vi diskutere dette.

Vi tenker at dette har kostet oss mye både omdømmemessig og økonomisk. Vi skal diskutere dette nå.

Moe sier at det ikke er hugd i stein at Stabæk vil rette erstatninssøksmål.

– Det er ikke gitt det heller. Det er dette vi skal diskutere. Vi har satt alt litt på hold. Nå er dommen rettskraftig og vi må diskutere dette.

– Noen har ikke gjort jobben sin

Moe fikk onsdag ikke vært med på noe feiring med resten av Stabæk-miljøet da han er i London.

– Det blir sikkert litt kake på brakka, tenker jeg. Vi er som sagt veldig lettet og glade.

Moe, som selv er advokat, var temmelig trygg på at aktoratet ikke ville anke dommen.

– Det er fem vilkår som skal til for at noen skal kunne bli dømt for bedrageri. Man stoppet ved det første punktet. Dommen var veldig klar, og da skal det veldig mye til for at det blir noen anke.

Også før og underveis i rettssaken har Stabæk-miljøet og de tiltaltes forsvarere virket trygge på at det skulle gå deres vei.

– Man vet aldri, men etter at jeg satt meg inn i saken ble jeg veldig overrasket over hvor feil saken ble fremstilt, og hvor raske konklusjoner som var tatt. Her er det noen som ikke har gjort jobben sin.  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.