Skip to main content

Stabæk: – Kan ikke utelukke permitteringer

Jon Tunold er daglig leder i Stabæk Fotball. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk Fotball avventer foreløpig samtaler med Niso, trenerforeningen og Norsk Toppfotball før de eventuelt går til skritt å permittere noen i klubben.

– Permitteringer i klubben er ikke noe vi har diskutert ennå. Hverken på herre- eller damesiden. Vi har ikke sendt ut noe permitteringsvarsel og vi har ikke diskutert dette på styrenivå, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Jon Tunold.

– Men jeg utelukker ikke at det kan skje om en tid, sier Tunold.

Mandag hadde Norsk Toppfotball telefonmøte med alle klubbene i eliteserien og 1. divisjon, der tema var permitteringer grunnet den utsatte fotballstarten. Fotballen i Norge er i første omgang utsatt til første helgen i mai, grunnet koronaviruset. Per nå er det bestemt at forbudet med å trene organisert skal gjelde frem til og med 31. mars.

Norsk Toppfotball sendte ut denne pressemeldingen etter møtet:

NTF har hatt møte med daglig ledere i Eliteserien og OBOS-ligaen i dag. Klubbene ble enige om at permitteringer for spillere og trenere diskuteres med spillerforeningen (NISO) og trenerforeningen FØR det iverksettes.

Eliteserien og OBOS-ligaen er utsatt til første helg i mai. Det forutsettes fortsatt at begge serien gjennomføres som normalt. Klubbene er enige om at forbudet knyttet til organisert trening settes til 31. mars. Norge er i en krisesituasjon og idretten må gjennomføre de tiltak som er nødvendige for å unngå smitte. Toppfotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende

Kan få konsekvenser

Jon Tunold i Stabæk sier at klubben per nå ikke har likviditetsproblemer. Budstikka har tidligere skrevet at klubben i 2019 solgte spillere for 73 millioner kroner, og at klubben det samme året gikk med et overskudd på drøyt 13 millioner kroner.

– På kort sikt har vi ingen likviditetsproblemer. Men de kan selvfølgelig komme når bortfalle av kampinntekter gjør seg gjeldene ut i april måned, sier han.

Budstikka oppdaterer saken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.