Skip to main content

Stabæk kan bli kastet ut av Telenor Arena

Stabæk-spillerne fortviler etter tap i seriekampen mot Rosenborg på Telenor Arena i juli. Nå står laget i fare for å tape arenaen som hjemmebane.
Stabæk-spillerne fortviler etter tap i seriekampen mot Rosenborg på Telenor Arena i juli. Nå står laget i fare for å tape arenaen som hjemmebane.

Eieren av Telenor Arena kjemper mot konkurs og Stabæk kan miste arenaen som hjemmebane.

Den krevende kombinasjonen av fotball og events har ikke gitt ønsket gevinst i Telenor Arena.

Budstikka-leser: Nadderud er ikke godkjent for Tippeligaspill - here we come Ullevål og Marienlyst.Si din mening!

Knapt to år etter åpningen av "Drømmenes arena" på Fornebu, risikerer eliteserieklubben å bli kastet ut av sin egen storstue.

Ulønnsomt konsept

Problemet er åpenbart: Mens eventbransjen driver langtidsplanlegging, gjerne ett og to år frem i tid, foreligger det ennå ingen terminliste fra Norges Fotballforbund med kampdatoer for neste sesong.

Les også: Utelukker ikke Nadderud

– Drømmen om å få til en flerbruksarena på Fornebu lar seg ikke realisere med de premissene som er lagt. Ikke uten å tråkke hverandre på tærne. Konseptet er ikke bærekraftig økonomisk, og slik kan det ikke fortsette, konstaterer Diderik B. Schnitler overfor Budstikka.


Næringslivsveteranen er styreleder i Stabæk Holding AS, eierselskapet bak Telenor Arena. Selskapet er kontrollert av Sandvika-investor Kjell Chr. Ulrichsen.

– En prekær situasjon

Flerbruksmodellen koster dyrt. Både Stabæk Holding og Stabæk Fotball tapte store penger i fjor – henholdsvis 66,1 og 23,6 millioner i underskudd før skatt.

Tapene har fortsatt å balle på seg i hele år, og nå løper Schnitler & Co fra møte til møte for å holde arenaselskapet unna skifteretten.

Stabæk-leder Erik Loe: – Forholder oss til kontrakten

– Risikerer Stabæk Holding å gå konkurs?

– På nåværende tidspunkt kan jeg ikke utelukke noen ting. Det er en prekær situasjon, vi mangler funding og pengene er ikke lette å få tak i. I alle fall ikke før vi kommer opp med et nytt konsept som har bærekraft inn i fremtiden. Det haster med å finne en ny løsning, forteller Schnitler.

Har slitt med betalinger

Stabæk Fotball skal ha slitt med noe uregelmessighet i de månedlige husleiebetalingene, og nylig mottok klubben urovekkende informasjon fra utleier.

Les også: Stabæk styrer mot 27 mill. i underskudd

– Vi har meddelt klubben at med de økonomiske utfordringene vi står overfor, er det ikke sikkert at vi kan stille hallen til disposisjon neste sesong, bekrefter Schnitler.


Budstikka.no følger saken


Les hele saken i Budstikka torsdag:

* "Meglingsmøte" hos ordføreren
* Stabæk Fotball tror fortsatt på Fornebu
* Kan ikke spille på Nadderud

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.