Skip to main content

Stabæk jakter svensk forsvarsspiller

I STABÆK-DRAKT: Amelie Rybeck viste seg frem på Stabæk-trening på Nadderud tirsdag kveld. FOTO: EVA GROVEN
I STABÆK-DRAKT: Amelie Rybeck viste seg frem på Stabæk-trening på Nadderud tirsdag kveld. FOTO: EVA GROVEN

Serieleder Stabæk jakter på forsterkning i forsvaret. Målet er å signere Amelie Rybeck i løpet av uken.

Men Stabæk får konkurranse om spilleren. Naboklubben Røa er nemlig også interessert i forsvarsspilleren som kommer fra den franske toppklubben Lyon. Detr har svensken vært lagkamerat med de norske landslagsspillerne Ingvild Stensland og Isabell Herlovsen.
– Vi får bare godta at Røa også ønsker seg henne. Vi er uansett veldig interessert i å signere Amelie Rybeck, sier Stabæks sportslige leder Richard Jansen.
Etter gårsdagens trening på Nadderud var også Stabæk-trener Roger Finjord av samme oppfatning. Han vil gjerne komplettere et allerede sterkt forsvar med en spiller til.
– Vi er sårbare i forsvar. Ellers på banen har vi mange spillere, men det er tynnere i rekkene i forsvaret. Til tross for det har vi bare sluppet inn fem mål så langt i sesongen, sier Finjord.
I utgangspunktet har ikke Stabæk så mange alternativer i forsvar utenom de fire som har spilt mer eller mindre fast så langt denne sesongen. Det er Siri Nordeide Grønli, Toril Hetland Akerhaugen, Trine Rønning og Anette Nybø.
– Vi skal spille mange kamper denne høsten, både i serie og cupen. Dessuten er det mange av våre spillere som også skal spille landskamper. Derfor trenger vi en forsvarsspiller til, legger Roger Finjord til.

Spilte Champions League-finalen

Amelie Rybeck spilte i mai finale i Champions League der det ble tap for tyske Potsdam. Nå står 27-åringen fra Göteborg uten kontrakt og vil derfor ikke påføre Stabæk overgangskostnader. Selv ser ikke Rybeck bort ifra at hun vil velge Stabæk.
– Stabæk er jo serieleder i Norge og dermed et veldig bra lag. Nivået i norsk eliteserien er nok noe høyere enn i Sverige, så det er absolutt interessant å spille her. Jeg skal trene med Røa torsdag og bestemmer meg etter det, sier Amelie Rybeck, som i Lyon mest spilte back, men som også kan spille midtstopper.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.