Skip to main content

Stabæk herjet på Nadderud – ligger på kvalifiseringsplass

Oliver Valaker Edvardsen (t.v.) og Fredrik Haugen jublet etter tre livsviktige poeng mot Kristiansund.

Oliver Valaker Edvardsen (t.v.) og Fredrik Haugen jublet etter tre livsviktige poeng mot Kristiansund. 

Foto: EVA GROVEN

For en kveld det ble på Nadderud da Stabæk tok et langt steg mot kvalifiseringsplass etter storseier over KBK. De kan takke en svak KBK-keeper for hjelpen. 

STABÆK – KRISTIANSUND 3–0

Stabæk åpnet kvelden som det desiderte bunnlaget eliteserien, og avsluttet den på kvalifiseringsplass. For en kveld det ble for de blåkledde på Nadderud.

Tre poeng, tre scoringer og det faktumet at Brann også avga poeng i Sandefjord gjorde kvelden til en av Stabæk-trener Eirik Kjønøs beste kvelder på lang tid. Brann spilte til slutt 2-2 mot Sandefjord. Nå ligger Stabæk på kvalifiseringsplassen, to poeng foran Mjøndalen og Brann.

Scoringer av Markus Solbakken, Fredrik Haugen og Oliver Valaker Edvardsen gjorde at de drøye 2.000 tilskuerne på Nadderud for en gangs skyld kunne reise hjem med et glis rundt munnen.

Scoringen var Solbakkens første for Stabæk, etter overgangen fra HamKam i vinter.

– Det var en forløsning å se at den ballen gå i mål. Det var ikke noe drømmetreff, men det var et viktig mål både for klubben og for meg. Det viktigste er å få avslutningene på mål. Da kan alt skje, sier Markus Solbakken.

Svinger

- De svinger i fotball. Jeg opplevde dette som noe vedlig positivt. Vi fikk forløst noe av det potensialet jeg har sett i laget som vi ikke har fått ut tidligere, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø etter den viktige seieren. 

At bortelagets keeper, Sean McDermott, ga bort to av scoringene, er det ikke så mange som bryr seg om.

Måtte vinne

Stabæk hadde igjen kniven på strupen foran eliteserieoppgjøret på Nadderud. Før kampen var Stabæk helt nederst på tabellen i eliteserien, og Eirik Kjønø hadde ingen annen oppgave enn å piske mannskapet til dyst hjemme på naturgresset i Bærum.

Og det tok bare fire minutter før det burde ha stått 1–0 til hjemmelaget. Fredrik Haugen skjøt rett på KBK-keeperen og Fitim Azemi hadde nærmest blankt mål på returen. Men Azemi satte ballen rett på keeper Sean McDermott. Utilgivelig av spissen.

Snaue 20 minutter ut i kampen hadde KBK et langt tilbakespill som Sean McDermott bare skulle banke ut. Det holdt på å gå galt, og en jagende Markus Solbakken hadde nesten fortjent å få en avslutning på den muligheten. Men sisteskansen til gjestene fikk beinet ballen unna.

Brann lå under

Det var hjemmelaget som hadde best kontroll på kampen den første halvtimen. Og det hjalp selvfølgelig på selvtilliten av Brann – nedrykksrivalen – lå under for Sandefjord. 

Men det løsnet ikke helt. Etter 38 minutter slapp Fredrik Haugen kanonen løs igjen. Denne gangen gikk forsøket rett i reklameskiltet. 

Noen minutter fikk KBKs Sander Erik Kartum gult kort fordi han var for tøff mot Azemi. 

Solbakkens første

Men rett etter hvilen satte sønnen til landslagssjefen Ståle Solbakken bokstavelig talt fyr på Nadderud stadion. Fra 16 meter banket han et ikke altfor hardt skudd i retning KBKs mål. 

Gjestenes keeper glapp ballen inn i nettet. En keepertabbe, ja vel, men gud hvor viktig for hjemmelaget – og for en dag Markus Solbakken valgte å score sitt første mål i eliteserien.

Som om ikke det var nok:

Bare minuttet senere var Stabæk frempå igjen. Og hvem andre enn bergenseren Fredrik Haugen dundret løs, og ballen gikk via en KBK-spiler og i mål.

Var det her det skulle snu for Stabæk denne sesongen?

Nummer tre

Ja, det skulle det. 12 minutter før slutt utnyttet Stabæk igjen elendig keeperspill av KBK-keeperen, og Stabæks toppscorer, Oliver Valaker Edvardsen, kunne sette sitt syvende for sesongen og Stabæks tredje for kvelden.

Flere mål ble det ikke på Nadderud. Stabæk hadde uansett gjort jobben.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.