Skip to main content

Stabæk frir til næringslivet

ber om støttepasning: – Det vi ønsker er å vekke et samfunnsansvar og få store bedrifter til også å ta et lokalt ansvar, sier Stabæks styremedlem og mangeårig støttespiller Bjørn Erik Tangen (til høyre). Til venstre: styreleder Kjell Johnsen. I midten: daglig leder Hallgeir Åndal. FOTO: KARL BRAANAAS
ber om støttepasning: – Det vi ønsker er å vekke et samfunnsansvar og få store bedrifter til også å ta et lokalt ansvar, sier Stabæks styremedlem og mangeårig støttespiller Bjørn Erik Tangen (til høyre). Til venstre: styreleder Kjell Johnsen. I midten: daglig leder Hallgeir Åndal. FOTO: KARL BRAANAAS

tabæk er gjeldfri, men trenger penger. Nå håper de at store konserner vil engasjere seg også lokalt.

– Stabæk har ingen gjeld. Alt er ryddet opp i. Vi har kortsiktige utfordringer og trenger hjelp til å løse dem, sier Stabæks styreleder Kjell Johnsen.

Han er tidligere konsernsjef i Edda Media og kom som ny inn i klubben i år. Det gjorde også daglig leder Hallgeir Åndal. Møller-sjef Bjørn Erik Tangen er mangeårig støttespiller og nå også styremedlem.

Trenger 5-7 millioner

Trioen påpeker at årets Stabæk-budsjett er på et historisk lavt nivå. Kostnadene er kuttet til et minimum etter returen til Nadderud. Så lave er utgiftene at det ikke ville være forsvarlig å kutte mer.

– Bordet var ryddet da vi kom inn i klubben, men ikke dekket. Nå er det viktig for oss å få på plass det kortsiktige.
Det betyr i klartekst at klubben trenger 5–7 millioner i løpet av året.

– Vi mistet mange sponsorkroner etter at vi forlot Telenor Arena.

I tillegg har publikumsinntektene vært noe lavere enn budsjettert. Momsutgifter ved opsjonssalget av Herman Stengel til Vålerenga har gitt ytterligere utfordringer

Vil vekke samfunnsansvar

Johnsen, Tangen og Åndal understreker at Stabæk har kontroll på pengene i det kortsiktige perspektiv. Det er ikke noe alternativ i å spare utgifter, fordi det er ikke mer å spare. Derfor må det ut og hentes inntekter. Spillere og ansatte i klubben er informert.

– Sponsoratene som forsvant var de største. Nå må vi invitere de største til bordet, sier Tangen og fortsetter:

– Det vi ønsker er å vekke et samfunnsansvar og få store bedrifter til også å ta et lokalt ansvar. Vi må gjøre leirbålet vårt større og det er viktig for oss å få flere venner. Vi trenger flere fra næringslivet og andre som kan bidra. Hvis vi klarer å få noen til å ta samfunnsansvar med oss nå, så har vi bygget et godt fundament og er samtidig fremtidsrettet. Vi har en arv å ta vare på – det er gleden klubben har gitt Bærums befolkning i mange år.

Unik klubb

Før 2012 omorganiserte Stabæk og samlet elitelaget for menn, elitelaget for kvinner, juniorsatsingen og breddefotball. Trioen mener Stabæk har en unik fotballklubb i Norge.

– Vi er de eneste i Norge med en sånn bredde med herre- og damelag i toppen, topp elitesatsing for junior og i tillegg bredden i klubben, kommenterer Åndal.

35 mill i budsjett

Selv om klubbledelsen nå går åpent ut og informerer om situasjonen og ber om hjelp, understreker de at det ikke er grunn til å svartmale. De røper at de har tre-fire prosjekter på gang som kan løse de kortsiktige utfordringene, uten at de nå kan utdype hva dette dreier seg om.

Årets Stabæk-budsjett er på 35 millioner, av dette er sportsbudsjettet på 18.

Johnsen, Tangen og Åndal, sier de er trygge på at også 2013 skal gå i orden.

– Det er fordi utgiftsnivået ligger så ekstremt lavt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.