Skip to main content

Stabæk Fotball er størst på grasrotpenger

POPULÆRE: Stabæk Fotball er den organisasjonen i Asker og Bærum som får mest penger via grasrotmidlene fra Norsk Tipping. Men pengene går ikke til å lønne disse spillerne, men til bredde-fotballen.
POPULÆRE: Stabæk Fotball er den organisasjonen i Asker og Bærum som får mest penger via grasrotmidlene fra Norsk Tipping. Men pengene går ikke til å lønne disse spillerne, men til bredde-fotballen.

Stabæk Fotball er den organisasjonen i Asker og Bærum som får inn desidert mest midler via Grasrot-andelen til Norsk Tipping. Pengene går ikke til å lønne fotballspillere.

Hele 716.534 kroner og 48 øre strømmet inn på kontoen til Stabæk Fotball i fjor. Avsender var Norsk Tipping og de 1.535 tipperne som har valgt å gi sine grasrotmidler til akkurat Stabæk Fotball.

LES OGSÅ: Stabæk-leder: – Det er interesse fra utlandet

Grasrotandelen fungerer slik at de som tipper hos det statlige spillselskapet Norsk Tipping kan velge at fem prosent av innsatsen går til en frivillig organisasjon som er godkjent som grasrotmottager. Det være seg idrettslag, skolekorps eller andre veldedige organisasjoner.

– Strålende

– Det er selvfølgelig helt strålende, og vi er veldig takknemlige. Vi skulle også gjerne sett at det var enda flere som ga bort grasrotandelen, sier fungerende daglig leder i Stabæk Fotball, Herlog Berge.

Han oppfordrer alle som spiller hos Norsk Tipping til å velge en grasrotmottager.

LES OGSÅ: Billy spår ikke britisk bølge til Stabæk

Og det trenger nødvendigvis ikke bare å være Stabæk Fotball.

– Grasrotmidler er veldig viktig for hele idretten. Jeg håper at alle som tipper melder inn den klubben som er nærmest deres hjerte. Det være seg Øvrevoll Hosle, Haslum eller andre. Og selvfølgelig Stabæk hvis det er den klubben deres hjerte banker for, sier han.

Han sier at de pengene klubben får inn via grasrotmidlene, ikke går til lønn til fotballspillere på A-laget.

Går til breddefotballen

– Pengene vi får inn går definitivt til grasrotaktivitet. De er øremerket barne- og ungdomsfotballen i Stabæk, og da spesielt breddetilbudet vi har sammen med Frem 31. Den banen (Frem-banen) oppgraderes nå med kunstgress, og vi kommer til å bruke mye av pengene der. Den banen er også forbeholdt breddefotballen, og ikke toppsatsingen vår, understreker Berge.

LES OGSÅ: Herlog Berge tar jobben som midlertidig daglig leder i Stabæk

Stabæk Fotball er på en 18. plass i Norge over de organisasjonen som får inn mest grasrotmidler. I Bærum var det Dyrebeskyttelsen i Oslo og Omegn (som er registrert i Bærum) som fikk nest mest, med 590.406 kroner. Øvrevoll Hosle IL fikk inn 304.919, mens de 639 spillerne til Jardar gjorde at de fikk inn 259.109.

Frisk Asker best

I Asker var det Frisk Asker Hockey IF som fikk inn mest. Hele 222.457 kroner fikk de inn. Heggedal Idrettslag fikk inn 143.093 kroner fra sine støttespillere.

HER KAN DU SE HELE LISTEN (ekstern lenke)

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.