Skip to main content

Stabæk finaleklare etter semifinale-thriller

Tobias Mofjell avgjorde for Stabæk mot Ullern lørdag. – Det tar to sekunder før man klarer å reagere og forstå at vi vant. Det har egentlig ikke satt seg helt ennå, smiler han.

Tobias Mofjell avgjorde for Stabæk mot Ullern lørdag. – Det tar to sekunder før man klarer å reagere og forstå at vi vant. Det har egentlig ikke satt seg helt ennå, smiler han.

Foto: KNUT BJERKE

Det måtte ekstraomganger til, men til slutt ble Stabæk klare for sin 15. NM-finale på rad.

ULLERN - STABÆK 6-7 (e.e.o.)

– Det tar to sekunder før man klarer å reagere og forstå at vi vant. Det har egentlig ikke satt seg helt ennå, smiler Tobias Tinius Mofjell.

Lørdag ble nemlig 17-åringen, som er første års juniorspiller, den store helten for Stabæk da han driblet seg gjennom Ullern-forsvaret fem minutter ut i første ekstraomgang, før han satte den forløsende scoringen bak Ullern-keeperen. 

Ekstraomgangene i bandy spilles etter prinsippet om at første mål vinner, og scoringen sendte dermed Stabæk til NM-finale, i og med at laget også vant de to første kampene i best-av-fem-serien.

– Det var en jevn match. Det er fantastisk kult at vi klarer å dra det i land, sier Mofjell.

Før avgjørelsen hadde nemlig Stabæk ligget under både 3-1, 4-3 og 5-4 - samt gitt fra seg en ledelse to minutter før ordinær tid var over. 

Men etter kampen ble det altså likevel full jubel blant de seiersvante Stabæk-spillerne.

– Beste og verste

– Dette er den beste og verste måten å vinne på. Det er selvfølgelig utrolig deilig for oss, men jeg, i hvert fall, føler veldig med motstanderen. Det er jo en grusom måte å tape på, sier Stabæk-trener Anders Christensen. 

– Men det er utrolig gøy for Tobias, som kanskje har havnet litt i skyggen av Markus Fremstad i det siste, men som også er et utrolig stort talent. Han jobber og trener masse, og tar til seg alle innspill han får. Det er utrolig morsomt for han at han får lov til å avgjøre.

Etter 14-4-seieren i andre semifinale torsdag, forventet kanskje flere at kampen skulle bli mindre jevn enn den endte med å bli. Men to gode lag, i tillegg til et voldsomt snøvær som la seg på isen, gjorde sitt til at du er unnskyldt om du bet negler i spenning på Ullernbanen lørdag.

– Jeg sa det til Ullern-guttene: Jeg er veldig imponert over dem. Vi har møtt dem i flere semifinaler, og ofte har de gitt opp litt i tredje kamp etter at vi har vunnet de to første. Det gjorde de absolutt ikke i dag, sier Christensen.

Han sier at det, og forholdene, er grunnen til at det blir såpass jevnt.

– Vi var kanskje ikke helt forberedt på at det skulle hoppe og sprette såpass. Men vi fikset det til slutt. Da spiller det ingen rolle.

To mål bak

Det begynte oppskriftsmessig for Stabæk lørdag. Bæringene tok ledelsen etter drøyt fire minutter da Fredrik Randsborg dro seg inn i banen, før han satte ballen høyt i mål. Men, bare tre minutter senere utlignet Ullern. Ballen fikk en litt heldig sprett for laget etter et skudd, og Truls Larsen plukket den opp og scoret sikkert. 

Men ikke nok med det; da ti minutter var spilt gikk Oslo-laget opp i ledelsen, etter at en langpasning ble omgjort i scoring. Og Ullern ga seg ikke der – to minutter etter ledermålet scoret gjengen fra Oslo Vest igjen, til 3-1. Igjen var det en lang pasning, som fant en Ullern-spiller i bakrom, før ballen endte i nettmaskene bak Stabæk-keeper Aleksander Nygaard.

Stabæk var i trøbbel på Ullernbanen.

Utlignet, men bakpå igjen

Stabæks Björn Buskqvist var nær ved å redusere like etter, men keeper gjorde en strålende redning, og forhindret svenskens avslutning. Like etter vartet så Stabæk-keeper Aleksander Nygaard opp med en fantastisk redning, da Ullern fikk en god mulighet til å øke til tremålsledelse.

Og, i stedet for at Ullern økte, kunne Stabæk redusere. De Blaa vant et straffeslag – og selv om keeper reddet Christian Randsborgs forsøk, var Magnus Høgevold frempå på returen, og scoret 2-3-målet.

Syv minutter før pause var lagene like langt, etter at Fredrik Randsborg hamret ballen ned i høyre hjørne til 3-3.

Uavgjortresultatet holdt seg i bare to minutter. Og, det var igjen Ullern som tok ledelsen. Oslo-gjengen vant et frislag, og avslutningen snek seg ned i Nygaards venstre hjørne.

Dermed sto det 4-3 til Ullern, et resultat som holdt seg til pause.

… Og igjen

Det skulle bare ta fem minutter av andre omgang før lagene var like langt. Etter glimrende pasningsspill havnet ballen etter hvert hos Markus Fremstad, som slo fint inn foran mål til Björn Buskqvist - som enkelt dyttet inn 4-4.

Men, som rett før pause, tok Ullern ledelsen på ny. Denne gang etter en snau time.

Stabæk forsøkte sitt beste å svare, men det ble svært tøffe spilleforhold etter hvert, da snøen i stadig større grad la seg på isen på Ullernbanen.

Avgjørelsen

Men til slutt, etter et kvarter med stadig økende Stabæk-trykk kom de Blaas utligningsmål. Nikolai Jensen fant Mofjell, som satte det viktige 5-5-målet.

Og ett minutt og 12 sekunder senere, i det 79. spilleminutt, var Stabæk endelig i ledelsen igjen. Jensen var igjen nest sist på ballen, og fant Petter Løyning, som fra langt hold satte 6-5.

Ullern nektet imidlertid å gi seg - og to minutter før ordinær tid var ute var det deres tid til å utligne - til 6-6. 

Dermed ble det ekstraomganger.

Og der sørget Mofjell for at Stabæk kunne slippe jubelen løs.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.