Skip to main content

Stabæk feide over Solberg

Det var mye å juble for for Stabæk da Solberg ble feid av isen onsdag.

Foto: Karl Braanaas

Stabæk og Solberg var de to beste lagene forrige sesong. I første seriemøte i år var det aldri spennende.

STABÆK – SOLBERG 10–2

Følg også Øvrevoll Hosle – Mjøndalen fra 20.30

Stabæk var nemlig best fra start til slutt onsdag, og knuste Solberg hele 10–2.

– Dette var deilig. Det er sinnssykt godt å score 10 på Solberg, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

Stabæk og Solberg ble nummer en og to forrige sesong – før Stabæk slo Solberg i sluttspillfinalen. Tidligere i år var det imidlertid Solbergs tur til å sikre en tittel etter seier mot Stabæk, da gjengen fra rett utenfor Drammen vant superfinalen.

– Men vi har ikke snakket så mye om den kampen. Det var en dårlig kamp. Vi var forferdelig dårlige, og det var også litt min feil. Jeg ba gutta spille en passiv bandy. Den kampen har ikke stresset oss, sier Christensen.

– Ikke avgjort

Stabæk avga ett (!) poeng forrige sesong, og vant alle sluttspillkampene. Allerede nå er Solberg seks poeng bak bæringene på denne sesongs serietabell.

– Det er så absolutt ikke avgjort, sier Stabæks toppscorer Björn Buskqvist. 

– Det er jo ikke det før det er helt klart. Men vi har fått sesongstarten som vi ønsket. Seirene mot Ullern og Solberg har vært kanonbra kamper, og vi har vunnet tøffe bortekamper. Vi har fått en fantastisk start, men denne troppen er vant til det. Vi får bare trene videre.

Så langt i år er det Ready som har fulgt nærmest Stabæk. Oslo-gjengen hadde vunnet alle kamper før i kveld, da det ble uavgjort mot Ullern.

Det er lenge siden Ready er så gode som de har vært i år. Vi har veldig respekt for dem, og jeg tror det kan være jevnt hele veien inn, sier Christensen.

– Er Ready laget dere må slå i år?

– Jeg tror det. Sånn det ser ut nå er det vel Ready og kanskje Ullern.

Strålende førsteomgang

Onsdag var spesielt førsteomgangen strålende fra Stabæks side – halvveis ledet laget 5–0. Björn Buskqvist banket inn 1–0 etter fem minutter, før Mikkel Killi Andersen doblet ledelsen åtte minutter senere.

Halvveis i omgangen banket Christian Randsborg ballen i mål fra langt hold, mens Buskqvist gjorde Stabæks fjerde og femte like før hvilen.

– Det er veldig viktig å komme inn i kampen, og få ledelsen og kjenne at man er bedre enn dem. Da blir de litt mer stressede. Vi har jo masse kvalitet i vært lag. Vi vet vi kan spille dem ut, sier Buskqvist.

– Første omgang er vel noe av det beste vi har gjort i år, sier Christensen.

Fem nye

Etter hvilen scoret altså Stabæk fem ganger til.

Nikolai Jensen satte det sjette etter strålende forarbeid fra Killi Andersen, før Høgevold satte 7–0 etter klikk-klakk-spill i angrep.

Markus Fremstad scoret straffe for det åttende, før Jan Olav Løyning gjorde 9–0.

Stabæk dro på seg et par utvisninger i kampens siste minutter. Solberg reduserte, men med to mann færre på isen scoret Stabæk 10–1. Etter strålende forarbeid av Magnus Høgevold og Christian Randsborg endte ballen hos Jørgen Akeren, som smalt inn 10–1.

Det gjorde ingenting at Solberg reduserte på straffe rett før slutt.

Stabæk vant overlegent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.