Skip to main content

Stabæk doblet poengfangsten, men finner ikke mål

Melissa Bjånesøy har scoret Stabæks eneste Toppseriemål denne sesongen. Hun er fortsatt lagets toppscorer etter 0-0 mot Avaldsnes. 

Foto: EVA GROVEN

Stabæk er i akutt poengnød, og berget ett poeng mot Avaldsnes i det som var den første kampen til den nye treneren Per Inge Jacobsen.

Stabæk - Avaldsnes 0-0

På 900 minutter med Topperiefotball hadde Stabæk Fotball Kvinner ett fattig poeng og ett skarve mål, og laget lå helt i bunn av Toppserien før kampen mot Avaldsnes.

Etter hjemmekampen mot Avaldsnes på en regntung Nadderud stadion doblet i hvert fall Stabæk poengfangsten, selv om de ikke klarte å doble antall scoringer. Enn så lenge har Stabæk fortsatt scoret ett eneste mål i eliteserien.

SE BILDENE FRA KAMPEN HER:
Lagets nye trener, Per Inge Jacobsen, mener fortsatt at det er mulig å berge plassen i Toppserien, selv om det etter Avaldsnes-kampen er ti poeng opp til kvalifiseringsplassen.

- Hvis ikke jeg hadde trodd det, så hadde jeg ikke stått her i dag. Jeg synes vi gjorde en god kamp defensivt, men at vi fortsatt har endel å gå på fremover på banen, sier Jacobsen.

Trygg på at målene vil komme

Jacobsen er ikke bekymret over at målene ikke kom mot Avaldsnes.

- Fortsetter vi slik som vi gjorde i denne kampen, så vil målene komme. Det er jeg helt sikker på. Det er bare et tidsspørsmål. Men jeg er veldig glad for at vi åpnet høstsesongen så bra. Det vil gi oss en ekstra selvtillit utover høsten, mener han.

Melissa Bjånesøy er fortsatt lagets toppscorer i serien med det ene målet hun gjorde mot Trondheims-Ørn i april.

- Jeg synes dette er en god start på høstsesongen. I teorien har vi fortsatt mange kamper på å berge plassen, sier Bjånesøy.

- Vi må ha troen på at vi skal klare dette. Ellers hadde det ikke vært noen vits i å løpe rundt ute på banen og slite til man nesten spyr, sier hun.

Neste kamp er borte mot Røa neste helg.

Åpnet best

Det var gjestene fra Karmøy som hadde mest ballinnhav de første minuttene av kampen. Dog uten å skape noen sjanser i åpningen av kampen. 

Det tok elleve minutter før Stabæk i det hele tatt nærmet seg Avaldsnes 16-meter. Men pasningen mot spissen Melissa Bjånesøy nådde aldri spilleren som før kampen hadde scoret Stabæks eneste Toppseriemål. 

Etter 16 minutter forsøkte Olaug Tvedten seg med en frispark fra 25 meter, men Avaldsnes-forsøket endte i ingen ting. 

Gjestenes Maria Da Silva kom ved flere anledninger gjennom, men var hele tiden en smule het på grøten, og ble korrekt vinket av for offside. 

Etter 24 minutter fikk Avaldsnes kampens første corner, men ballen endte via av et Avaldsnes-ben og til femmeter.

Første angrep

Rett etter det rullet Stabæk opp et angrep - deres første i kampen - på venstrekanten-. Melissa Bjånesøy fikk trillet ballen inn foran mål, og gjestene måtte klarere til hjørnespark. Stabæk fikk avsluttet på corneren, men hodestøtet fra Guro Bergsvand gikk rett på keeper.

Syv minutter før pause hadde Anna Jøsendal det som må karakteriseres som kampens første store mulighet. Men avslutningen gikk rett i klypene på Ingrid Hjelmseth.

Endelig skjedde det noe på Nadderud, og minuttet senere klarte Stabæks Tiffany Cameron å avslutte fra skrå  vinkel. Skuddet gikk på utsiden av stolpen. 

To minutter før pause fikk gjestene sin andre corner, men heller ikke den klarte vestlendingene å utnytte.

Offside

Rett etter hvilen fikk Avaldsnes spilt gjennom en ball foran Hjemseths mål, men ingen av de rødkledde klarte å avslutte på mål. 

Det klarte ikke Maria Da Silva heller da hun sendte ballen over Stabæk-målet, noen minutter senere.

Ti minutter ut i den andre omgangen hadde Avaldsnes en ball i nettet, men Rasheedat Ajibade ble avblåst for offside. 

Det samme gjentok seg 68 minutter ut kampen. Ajibade satte ballen i nettet, men ble igjen avblåst for offside. 

Gjestene tok mer og mer over kampen, og var småfarlige ved flere anledninger, uten at de klarte å utnytte mulighetene. Ti minutter før slutt var det Hanna Dahl som satte ballen i nettet for gjestene, men igjen ble de rødkledde vinket av for offside.

Til slutt endte det 0-0 på Nadderud. 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.