Skip to main content

Stabæk-damene er seriemestere

Ingrid Hjelmseth. FOTO: EVA GROVEN
Ingrid Hjelmseth. FOTO: EVA GROVEN

Stabæk gjorde jobben og vant 4-1 mot Kolbotn. Samtidig tapte Lillestrøm for Amazon Grimstad. Dermed er Stabæk seriemestere.

Budstikka kommer tilbake med reaksjoner fra de ferske seriemesterne samt jubel-bilder.

STABÆK - KOLBOTN 4-1

LILLESTRØM - AMAZON GRIMSTAD 0-1

1. omgang: Camilla Ose sendte gjestene i ledelsen etter ni minutters spill.

Stabæk hadde det meste av banespillet i første halvdel av 1. omgang, men Kolbotn ligger kompakt defensivt i sin 4-5-1-formasjon. Elise Thorsnes hadde en farlig lobb for Stabæk som endte på oversiden av tverrliggeren.

Etter 31 minutter hadde Thorsnes en meget stor sjanse da hun ble frispilt inne i 16-meteren. Skuddet gikk imidlertid utenfor.

Etter 39 minutter fikk hjemmelaget endelig uttelling da Melissa Wiik lekkert tok ned et innlegg og satte ballen sikkert i mål fra kloss hold.

I det 44. min. driblet Ida Enget seg inn i 16-meteren til Kolbotn før hun ble lagt i bakken. Dommeren dømte straffe og Trine Rønning var sikker fra straffemerket og sørget for 2-1 til pause.

2. omgang:

Stabæk åpner med en gigantsjanse. Ingvild Stensland spiller vegg og kommer seg igjennom. Den siste pasningen til Ida Enget blir blokkert.

57. min.: Stabæk er det klart beste laget og har vært langt nærmere 3-1 enn gjestene har vært utlikning.

61. min.: Leni Larsen Kaurin kommer inn for Melissa Wiik.

66. min: Stensland med corner. Den reddes på streken.

69.min: Kolbotns Fridriksdottir skyter fra langt hold, like utenfor. Den var ikke helt ufarlig.

81. min: 3-1! Ida Elise Enget legger inn fra venstre. Cathrine Dekkerhus får stå helt alene på fem meter og scorer.

82. min.: 4-1! Nå går det fort her. Elise Thorsnes spilles fri og kommer alene med keeper. Hun er iskald og plasserer ballen forbi keeper og i mål.

82. min: Ida Elise Enget byttes ut, Ingrid Bakke kommer inn.

83. min: Thorsnes ut, Julie Skjeflo Adserø inn.

88.min.: Dette går veien. Stabæk har flere sjanser til å øke ledelsen.

90. min: Der er kampen over! Stabæk gjorde jobben. Det er to minutter igjen på Lillestrøm.

Der er det slutt på Lillestrøm også. Amazon Grimstad vant 1-0. Dermed er seriemestere!

Budstikka oppdaterer underveis med de viktigste hendelsene.

 

Før kampen hadde Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth kun sluppet inn kun syv mål i serien denne sesongen.

I 2003 slapp Ingrid Hjelmseth inn syv mål for Trondheims-Ørn, men da var det kun 18 seriekamper. Etter årets 19 kamper har hun kun sluppet inn syv.

– Jeg er klar over det, og derfor er jeg veldig giret på å holde nullen de siste tre kampene, sier keeperen, som gir størsteparten av æren til de foran henne på banen.

– Jeg synes forsvarsfireren har fungert veldig godt, og motstanderlagene har fått veldig få opplagte sjanser. Selvfølgelig har jeg hatt noen redninger også, men jeg har som nevnt fått god hjelp.

Men en rekord har hun allerede sikret seg, og det er antall kamper uten baklengs. Den tidligere var på seks kamper, nå har hun holdt nullen i syv. Hadde hun gjort det det i de første 11 minuttene søndag ville det blitt rekord i antall minutter også. Den stående er på 648 minutter.

Stabæk har seriegullet i lomma og trenger fire poeng på de tre siste kampene for å gjeninnta tronen som Norges beste lag etter at Røa og Lillestrøm har vunnet serien de to foregående årene.

– Jeg tror ikke Lillestrøm avgir poeng denne helgen, så det blir neppe avgjort på søndag, men jo tidligere det blir avgjort, jo bedre, sier Hjelmseth.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.