Skip to main content

Stabæk ber om millionhjelp for å klare seg ut året

TRENGER STØTTE: Stabæk ber kommunen om å garantere for halvparten av et lån på 6 millioner kroner for å sikre driften ut året. Bildet er tatt ved en tidligere anledning og viser Stabæks styreleder Kjell Johnsen (fra venstre), daglig leder Hallgeir Åndal og styremedlem Bjørn Erik Tangen. FOTO: KARL BRAANAAS
TRENGER STØTTE: Stabæk ber kommunen om å garantere for halvparten av et lån på 6 millioner kroner for å sikre driften ut året. Bildet er tatt ved en tidligere anledning og viser Stabæks styreleder Kjell Johnsen (fra venstre), daglig leder Hallgeir Åndal og styremedlem Bjørn Erik Tangen. FOTO: KARL BRAANAAS

Stabæk vil låne 6 millioner kroner i banken for å sikre driften av klubben ut året. Men ordføreren er ikke overbevist om at kommunen garanterer for deler av lånet.

LES OGSÅ: Nannskog og Farnerud gjør comeback på Nadderud

– Dette er en del av det vi jobber med for å sikre økonomien ut året, sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal.

Før sommerferien fortalte Stabæks klubbledelse at det trengs 5–7 millioner kroner for å sikre driften ut året. Nå har Stabæks søkt sin hovedsponsor Sparebank1 om lån på 6 millioner kroner for å finansiere driften av inneværende år.

Klubben har som mål at aksjonærer og supportere stiller garanti for halvparten av lånet og at kommunen tar resten. Styreleder i Stabæk, Kjell Johnsen, og daglig leder Åndal skriver i søknaden til kommunen at de to stiller som garantister.

LES OGSÅ : Stabæk frir til næringslivet

– Lavere inntekter

– Det er fordi jeg har tror på det vi gjør og vil vise det for eiere, sponsorer og banken.

– Hvordan tror du omgivelsene vil reagere på at dere ber kommunen stille garanti for et lån som skal sikre driften av klubben?

– Dette er som en følge av det vi snakket om i sommer – at vi har lavere inntekter enn forutsett. Det er ikke unaturlig at vi prøver å få det på plass og sørge for forutsigbarhet.

– Hva gjør dere hvis kommunen sier nei?

– Da jobber vi med alternativer, svarer Åndal som ikke ønsker å utdype hva alternativene er.

LES OGSÅ: Stabæk vil ha ny stadion på plass til 2014

Utfordrende stadionbytte

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) sier hun er klar over at klubben sliter økonomisk, men at det er Fylkesmannen som må avgjøre om kommunen kan garantere for lånet.

– Om kommunen kan gi noen garanti til en lånesøknad, ønsker jeg ikke å gi noe svar på før jeg får svar på de juridiske spørsmålene som dette reiser. Og hvis det er snakk om næring, vil en slik garanti bli avvist, sier ordføreren.

Les flere Stabæk-nyheter fra Budstikka her

– Vi er kjent med at Stabæk er opptatt av å kutte kostnader, men jeg ser at overgangssituasjonen med å flytte fra Telenor Arena til Nadderud har gitt klubben store økonomiske utfordringer, sier hun.

Hammer Krog opplyser at Bærum Idrettsråd (BIR) også skal uttale seg om saken.

– Generelt ønsker vi å hjelpe alle idrettslag, men lånegarantier er kontroversielt, sier Lisbeth Hammer Krog.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.