Skip to main content

Spurtet inn Asker og Bærums femte medalje i Ungdoms-OL

OL-SØLV: Fredrik Bucher-Johannessen (17) og Norge var kun to tidelssekunder bak Kina på onsdagens singel mixed stafett.

LILLEHAMMER: Fredrik Bucher-Johannessen (17) var to tideler fra gull i Ungdoms-OL. – Jeg må hjem om øve på spurt.

To tideler av et sekund er ingenting i den store sammenhengen, men når man kjemper om OL-gull kan det være en evighet.

Onsdag opplevde Fredrik Bucher-Johannessen hvor mye det kan være. Sammen med Bossmo og Yttern-løperen Marthe Krakstad Johansen (17) gikk han singel mixed stafett inder Ungdoms-OL på Lillehammer.

Krakstad Johansen sendte Bucher Johannessen ut i ledelsen før den siste etappen, men to ekstraskudd på siste skyting gjorde at han gikk ut på den siste runden 12,8 sekunder bak Kina.

Try-løperen satte fart og spiste inn meter på meter, og Bucher-Johannesen og kinesiske Zhenyu Zhu (16) kom inn nesten likt på oppløpet. Nordmannen hadde høy fart, men i mål var det to tidelssekunder som skilte dem. Dermed ble det OL-sølv på Bucher-Johannessen.

– Jeg følte jeg hadde ham i starten av oppløpet, men jeg hadde noen dårlige tak, og da kom han igjen. Jeg ble båret frem av publikum, men jeg må hjem om øve på spurt, forteller han.

SØLVVINNERNE: Fredrik Bucher-Johannensen (17) og Marthe Krakstad Johansen (17) sikert Norge sølv på singel mixed stafetten under Ungdoms-OL. Det var Norges tolvte medalje så langt i mesterskapet.

LES OGSÅ: Magnus Bøe og Thomas Helland Larsen regjerer i OL-løypene: – Det blir jo klubbmesterskap

Fikk skjelven av tilskuertrykket

Bucher-Johannessen hadde fra før i mesterskapet en fjerdeplass fra sprinten og en tolvteplass fra jaktstarten. Dermed lå medaljehåpet i stafetten sammen med Krakstad Johansen, som han kun har kjent i noen få uker.

De lokale medaljevinnerne i Ungdoms-OL – Det blir bra stemning av det, sier han om at de stafettdebuterte sammen med olympisk sølvmedalje.

Try-løpere takker stafettmakkeren for at det ble sølv.

– Jeg følte det var Marthe som dro laget rundt. Jeg kunne skutt bedre, men det er jo så sykt trykk når du kommer inn på standplass her. Jeg har aldri merket det sånn på en skyting før, men nå var det ganske tøft. Det var imponerende av Marte at hun holdt hodet så kaldt, forteller han.

Tribunenene på Birkebeineren skistadion på Lillehammer var helt fulle av entusiastiske tilskuere. Det trykket de disket opp med var en ny opplevelse for Bucher-Johannessen.

– Du hører jo når de roper, og jeg greide ikke å koble dem ut helt. Jeg fikk litt skjelven, sier han.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL:

I videoen under kan du bli bedre kjent med noen av de lokale utøverne som representerer Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Bli kjent med de som skal til Ungdoms-OL  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.