– De er redd for at orientering skal gi slitasje på miljøet, men det mener jeg de ikke har belegg for å påstå, forklarer kartansvarlig i Asker orientering, Håkon Løvli.

Verneforslaget fra fylkesmannen har møtt motstand fra Asker, Fossum og fire andre orienteringsklubber. Alle vil bli direkte påvirket om forslaget blir stående uforandret.

– Markaloven er laget etter et ønske om aktivitet og orientering er en av de flotteste måtene å vise frem naturen på. Nå risikerer man at den blir stående ubrukt, sier Løvli.

Derfor ser han gjerne at representanter for Fylkesmannen tar seg tid på å komme på et orienteringsarrangement før høringsforslaget viderebehandles.

LES OGSÅ: O-folket frykter utestengelse fra marka

– Vi hadde gjerne sett at fylkesmannen kom til NM for å ta en titt. Da ville det vært enklere å ha tillit til at de vet hva de gjør, sier Løvli.

Drar gjerne til Asker

Anne Marie Viksla i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus sier de mer enn gjerne møter opp til norgesmesterskapet.

– Ved en offisiell invitasjon vil vi helt klart si ja takk. Vi er alltid innstilt på å møte klubbene for å få en dialog, sier Viksla.

LES OGSÅ: Tror på sykkeltilgang i Blåfjell

I Lilomarka i Oslo blir det allerede sett på muligheter for å tillate orientering på små idrettsarrangement.

Viksla mener det samme kan skje i Blåfjell.

– Det er forskjell på idrettsarrangementer, men finner man en løype som fungere så kan man diskutere hvilke løsninger man kan bruke, utdyper Viksla.

Det er allerede lagt opp til at eksisterende skiløyper i området vil få dispensasjon fra forslaget.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka