Verås Larsen padlet inn til GULL

Eirik Verås Larsen padlet inn til OL-gull onsdag.

Eirik Verås Larsen padlet inn til OL-gull onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eirik Verås Larsen padlet inn til Norges første OL-gull i London onsdag formiddag.

DEL

Send gullgutten din gratulasjon her!

Eirik Verås Larsen kom seg greit gjennom både forsøksheat og semifinale på K1 1000 meter i OL i London tidligere denne uken.

Klokken 10.30 onsdag padlet han finalen i på K1 1000 meter. Det kunne ikke gått bedre.

Verås Larsen, som bor på Lysaker, kom svært sterkt på de siste 500 meterne og hentet inn over en båtlengde på canadiske Adam van Koeverden som lenge ledet.

- Det var helt fantastisk. Det har vært et tøft kjør i to år. Alt stemte, sa Verås Larsen til NRK rett etter vinnerløpet.

- Jeg trodde det skulle bli mye jevnere enn det det ble i finalen. Dette er helt ubeskrivelig! jublet han.

Onsdagens gull var 36-åringens andre OL-gull i karrieren. I Athen i 2004 tok han gull på samme distanse, mens han tok sølv i Beijing i 2008.

Stolt kone

Mira Verås Larsen, som var norsk falggbærer på åpningsseremonien og som selv padlet semifinale tidligere i uken, er stolt over ektemannen.

- Jeg så at han fikk en veldig bra start. De første takene var han veldig bra med og han lå som nummer to allerede etter 250 meter, sa Mira, som selv padler for Strand Kajakk Klubb, til NRK etter vinnerløpet.

Ektemannen er kjent for å starte litt forsiktig, men avslutningene er det få eller ingen som klarer å matche. Slik ble også løpsutviklingen i onsdagens OL-finale.

- Etter 500 meter skjønte jeg at det ville gå. Han så litt sliten ut på slutten, men han holdt helt inn, gliste Mira til statskanalen.

Hun overvar selv løpet på rostadion i London.

LES OGSÅ: Mira Verås Larsen slått ut av OL

Les flere sportsnyheter.

Artikkeltags