Som andre startende i sin klasse glir Eirik Andreas Mortensbakke ut i løypa ved Asker Golfbane. Den 15-år gamle NTG U-studenten har øynene fast festet på ryggen Einar Johan Melsom på startnummeret foran.

Han flyr forbi før løpet er skikkelig gang. De neste femten minuttene går han slalom fra rygg til rygg i den fem kilometer lange løypa.

SE OGSÅ: BILDESERIE FRA SOLVANGRENNET

Vil til topps i Norge

I mål troner han ensom på toppen av resultatlista. Unggutten er topp ti i Norge. Ingen bør kunne ta fra han seieren i kretsmesterskapet.

- Jeg må si at målet er å nå helt til topps i Norge. Det er det jeg jobber etter hele tiden.

Men unggutten er likevel ikke sikker på at han er best i kretsen. 16 startnummer bak kommer lagkamerat og skøytespesialist Albert Sperstad.

LES OGSÅ: Golfbane blir idrettsanlegg

Ved siste kilometer skiller kun noen få sekunder mellom de to kameratene. Sperstad er foran, men 14-åringen har åpnet hardt.

Melkesyren svir i beina.

- Når du har noen du kan gå jevnt med vil man pushe hverandre hele veien, smiler Mortensbakke.

For med klubbkompisen jagende bak visste han at siste langstrekning ville bli avgjørende. På hundre meter passerer han hele fire løpere før han kaster seg ut i siste utforbakke.

Men det hjelper ikke alltid å ha dagens beste tid når klubbkameraten jager bak.

- Vi er alltid jevne

For Albert Sperstad legger melkesyren igjen utenfor skisporet og kjemper seg inn syv sekunder foran Mortensbakke på andreplass.

- Han er nok bedre enn meg i skøyting, sier Mortensbakke.

Han ler når han ser at Sperstad ikke er enig.

- Jeg var det i dag, men vi er alltid jevne. Jeg tror syv sekunder må være den største differansen mellom oss på lang tid, smiler han.

Lørdagens Solvangrenn ble gått av over 1100 løpere på Asker Golfbane. Grunnet utfordringer med anlegg og snø er det første gang siden 1998 at det har blitt arrangert i Asker.