Trenger 6 mill. kroner – håper på hjelp

TRENGER HJELP: Jar Ishall AS har en kortsiktig gjeld på 6 millioner kroner. Styreleder Kai T. Fellkjær håper at kommunen kan hjelpe Bærums største ishall.

TRENGER HJELP: Jar Ishall AS har en kortsiktig gjeld på 6 millioner kroner. Styreleder Kai T. Fellkjær håper at kommunen kan hjelpe Bærums største ishall. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Aktiviteten i Jar ishall er stor. Men økonomisk sliter eierne. Nå håper de at kommunen kan hjelpe dem med en kortsiktig gjeld på 6 millioner kroner.

DEL

– Vi har ikke så mange finansielle muligheter igjen. Vi har strukket strikken langt, og det er vanskelig å gå utover de rammene vi er innenfor nå, sier Kai T. Fellkjær, som er styreleder i selskapet Jar Ishall AS.

Det nye praktanlegget på Jar sto ferdig i april 2013. Det innbefatter to isflater – en ishockeybane og en curlingbane. Hallen inneholder også treningsrom, kafé, storkjøkken, selskapslokaler og møterom.

Kostet 85 millioner

Det er i tillegg tilrettelagt for en kunstfrossen utebane. Anlegget kostet rundt 85 millioner kroner. Men under byggingen av ishallen gikk totalentreprenøren konkurs. Det medførte at Jar Ishall tok opp ekstra lån for å fullføre anlegget. Selskapet fullførte selv byggingen av ishallen.

Det ekstra lånet har nå ført til at selskapet har økonomiske utfordringer.

– Vi har en kortsiktig kredittgjeld på 4 millioner kroner, som vi må innfri i begynnelsen av 2015. Vi må også tilbakebetale merverdiavgift til staten på til sammen 2 millioner, forteller Kai T. Fellkjær.

Det er penger de nå ikke har.

Har ikke pengene

For selv om anlegget har et stort belegg på ishockeydelen, og curlingdelen har begynt å tjene penger, har ikke selskapet de 6 millionene. Derfor har de sendt et brev til Bærum kommune, der det informeres om de økonomiske utfordringene for ishallen.

– Vi mener at det ikke er noen tvil om at vi klarer å drifte ishallen på en forsvarlig måte over tid. Det er den kortsiktige gjelden som er problemet, sier Fellkjær.

LES MER: Endelig åpner ishallen på Jar

Han sier at de ikke er på tiggerferd til kommunen.

– Dette er rett og slett en orientering om situasjonen, noe kommunen selv har bedt om. Så får kommunen selv vurdere om de vil hjelpe oss, sier styrelederen.

Selskapet har også en langsiktig gjeld på 8,4 millioner kroner, som de klarer å dekke gjennom normal drift.

Fullbooket ishall

Fellekjær mener at ishallen på Jar siden åpningen i april i fjor har vist at det er et stort behov for et slikt anlegg i kommunen.

– Hockeybanen er nærmest fullbooket på dagtid, kveld og i helger. Det være seg aktivitetsskoler, bandyklubber og ishockeyklubber. Vi har også kunstløpere som bruker hallen. Vi har bygget opp en virksomhet som sakte, men sikkert vil gå bedre, sier han.

– Hva er alternativet hvis ikke kommunen vil hjelpe dere?

– Så langt har vi ikke villet se ennå. Men det er klart at et slikt anlegg har vist sin berettigelse i Bærum, sier han.

Driftsmessig har Jar Ishall hatt utfordringer på de fire curlingbanene. Belegget har ikke vært stort nok. Men også der er det en lysning.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Curling kommer

– Det har ikke vært de store tradisjonene for curling i denne delen av Bærum. Hockey hadde vi jo fra før av, men curling måtte vi bygge opp fra nytt. Som alle nye forretningsideer tar det tid. Men vi mener vi er på god vei til å få det til, sier Fellkjær.

Han roser den frivillige innsatsen, som gjør at anlegget driftes i dag.

– Men vi kan heller ikke basere oss på frivillighet. Det sliter for mye på ressurspersoner, sier han.

Artikkeltags