Thorsby klar for Heerenveen

Morten Thorsby gjør sine saker bra i nederlandsk fotball.

Morten Thorsby gjør sine saker bra i nederlandsk fotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Har signert femårskontrakt med den Nederlandske klubben

DEL

Etter uker med forhandlinger, falt de siste brikkene på plass fredag ettermiddag. Dermed ble scoringen borte mot Viking 12. juni noe av det siste 18-åringen gjorde i Stabæk-trøya.

- Det er utrolig gøy at dette endelig har gått i orden. Jeg gleder meg til å bli en del av laget, og ser frem til å komme i gang med oppkjøringen til ny sesong, sier Thorsby.

-Godt inntrykk av klubben

Allerede i slutten av mai ble det rapportert at Stabæk og Heerenveen var enige om en avtale. Likevel drøyde det flere uker før overgangen gikk i boks. Thorsby har brukt tiden til å bli godt kjent med sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har fått et godt inntrykk av hele klubben. Støtteapparatet ser solid ut, og de har god erfaring med å utvikle unge spillere. De er også opptatt av å legge forholdene til rette for at jeg skal ha det bra utenfor banen. 

Den tidligere Heming- og Lyn-spilleren har signert en avtale som binder han til klubben i fem år. Han flytter til Nederland på lørdag, og blir der i to uker. Deretter blir det en snartur hjem til Jar for å hente flyttelasset og å ta førerprøven.
 

-Riktig valg

Thorsby er forberedt på en tøffere fotballhverdag i Nederland enn han har hatt hjemme i Norge.

- Jeg kommer til å møte et tøffere miljø der nede enn jeg har vært en del av i Norge. Men magefølelsen sier at dette er et riktig valg å ta. For meg som fotballspiller er spill i Heerenveen et spennende steg videre. Jeg ser på dette som en fin mulighet for meg.

Den nederlandske fotballsesongen sparkes i gang i starten av august. Heerenveen serieåpner hjemme mot FC Dordrecht. Før den tid, venter en lang oppkjøringsperiode.

- Det blir helt sikkert noen tøffe treningsuker i sommer, men det ser jeg bare frem til. Det blir godt å komme i gang der nede. Jeg gleder meg veldig, sier Thorsby.

Artikkeltags