Stake Laengen til OL

TIL OL: Vegard Stake Laengen tviler på at han får erstatte Thor Hushovd i OL. Det fikk han likevel. FOTO: KARL BRAANAAS

TIL OL: Vegard Stake Laengen tviler på at han får erstatte Thor Hushovd i OL. Det fikk han likevel. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Vegard Stake Laengen erstatter Thor Hushovd i OL

DEL

Thor Hushovd har bestemt seg for å droppe OL. Den tidligere verdensmesteren har slitt med sykdom i hele år, og i forrige uke måtte han bryte Polen Rundt.

En som ikke har måttet bryte Polen Rundt, er Vegard Stake Laengen. 22-åringen fra Asker er førsteårsproff og står som én av to reserver til OL, og nå har Norges Cykleforbund gitt Stake Laengen Hushovds plass i OL.

LES OGSÅ: Sykkelproff i dramatisk elgkollisjon

Da Budstikka snakket med Stake Laengen tidligere i dag, virket han veldig tvilende til en OL-plass.

– Jeg har ikke hørt noe fra Steffen Kjærgaard, og ville jeg nok gjort, dersom jeg var aktuell, sier Stake Laengen.

– Gabriel Rasch, som er den andre reserven, er eldre og mer rutinert i gamet. Når det er snakk om et mesterskap, tipper jeg de vil gå for mer rutine og dermed velge han, fortsetter Stake Laengen, som ikke tviler på egne evner.

LES OGSÅ: Stake Laengen med femteplass i sykkel-NM

– Jeg kunne nok ha gjort en god jobb som hjelperytter for Edvald (Boasson Hagen) i OL, men jeg ser jo selv at jeg mangler litt erfaring fra et slikt ritt. Jeg er fortsatt ung, og det kommer et nytt OL om fire år. Jeg vil nok få muligheter, jeg også, påpeker Asker-gutten.

LES OGSÅ: Ekteparet Verås Larsen tatt ut til OL

På 59.plass

Stake Laengen ligger før mandagens etappe på en 59. plass sammenlagt. Han er brukbart fornøyd med egen innsats i etapperittet, som er en del av UCI World Tour.

– Jeg synes det har gått helt greit. Det er første gangen jeg er med i et etapperitt på dette nivået. Jeg merker jeg ikke har farten helt inne og det er vanskelig å markere seg, men det er en fin erfaring å ta med seg, avslutter 22-åringen.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags