Stabæks nye supertrener: – Vil gjøre det samme med Stabæk som er gjort i Dortmund

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bob Bradley sammenlikner Stabæk med den tyske superklubben Borussia Dortmund.

DEL

– Jeg lager referanser til ulike klubber. Vi kan alle se på Borussia Dortmund nå. De hadde tøffe dager, men gjenoppbygget klubben. Fansen som sto trofast med klubben hele veien er veldig opprømt. I en litt annen skala forsøker vi å gjøre det samme i Stabæk. Det er samme idé, sier 55-åringen som altså har trent landslagene til både USA og Egypt.

– Å spille for et landslag er det største. I en liten klubb må det også være en stolthet å spille og ha på drakten. Å utvikle en sånn mentalitet er noe av det viktigste du gjør som en trener. Jeg har vært så heldig å få se hvordan Alex Fergusson jobber. Han forteller at det han gjorde i Manchester United ikke var særlig anderledes enn han gjorde i Dundee United. Mourinho gjorde det i Porto. Han gjør det sikkert på samme måte i Chelsea. Jeg har tro på min måte å gjøre det på.

Bob Bradley sier han har stor tro på veien som er staket ut i Stabæk.

– Jeg forstår at klubben er på vei fremover og bygger seg opp igjen på en smart måte. Det betyr at ting må passe. Jeg føler at lederskapet har en god plan. Når du er i en slik situasjon kan du ikke hoppe over steg. Dette er måten du bygger deg opp igjen på.

LES OGSÅ:

– Må hente riktige spillere

Men Bradley innrømmer at Stabæk må hente riktige spillere på riktige posisjoner før seriestart for å være best mulig rustet.

Amerikaneren har sett fem-seks av Stabæks kamper fra forrige sesong.

– Jeg er imponert over mentaliteten og energien og må gi anerkjennelse til alle for prestasjonen å komme tilbake til eliteserien. Jeg har hatt gode samtaler med Inge (André Olsen, sportslig leder). Nå må vi legge til de riktige spillere. De neste ukene må vi jobbe med dette og tilføre spillere i de riktige posisjonene. Utfordringen for alle klubber når de kommer tilbake er å være klare for konkurransen på et høyere nivå, sier Bradley.

Det gjenstår mye jobb frem til seriestart. Når jeg snakker med Inge får jeg en følelse av hva som holder på å skje. Vi vil ha et lag som spiller positivt. Det må også mentaliteten til å jobbe og slåss. Det har vært tilstede også i år.

LES OGSÅ:

Artikkeltags