Stabæk starter med utespiller i mål: - Dette blir sirkus

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Stabæk må etter all sannsynlighet starte med en utespiller i mål – og bytte inn keeper-vikar Espen Isaksen så fort de kan. Det gjør trener Bob Bradley oppgitt.

DEL

Tar du turen til Nadderud og ser Stabæk mot Start på mandag, vil du antagelig få se noe du aldri har sett før, fordi:

Stabæks førstekeeper Mande Sayouba er i VM for Elfenbenskysten. Andrekeeper Borger Thomas har karantene på grunn av utvisning. Tredjekeeper Simen Omholt-Jensen er 19 år. Espen Isaksen er lånt inn som vikar i en kamp. Men et komplisert regelverk gjør at han ikke har lov til å starte kampen. Dermed kommer Stabæk etter all sannsynlighet til å starte kampen med en utespiller i mål, sparke ballen utover sidelinjen så fort som mulig, og bytte inn Espen Isaksen.

Assistenttrener Jan Peder Jalland oppsummerte det på vei ut av treningen fredag:

– Dette blir sirkus.

– Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier Stabæks hovedtrener Bob Bradley.

Dette er regelverket

Fagansvarlig for overganger i Fotballforbundet, Kristian Skjennum, forteller at dette er regelverket:

– For å benytte spillere i eliteserien og 1. divisjon melder klubbene inn en A-tropp som kun kan bestå av profesjonelle spillere. I tillegg har man en B-tropp av spillere som er amatører. Disse kan spille tre kamper som amatører før de må ha proffkontrakt for å spille den fjerde. Dersom man har svært få tilgjengelige spillere av dem som er i A-troppen og på B-liste – det vil si færre enn tre uteinnbyttere eller bare en keeper

– Så kan man søke om å ha med en amatørspiller i en enkelt kamp. Disse skal kun fylle opp innbytterbenken og kun brukes som innbyttere. Da er man i den siste mulige fasen for å fylle opp med spillere for å kunne gjøre nødvendige bytter. Stabæk har en keeper de kan benytte, men ingen keeperinnbytter. Hvis de velger å bruke han de har hentet inn nå (Espen Isaksen), så blir det litt spesielt. Da er å gjøre et innbytte måten å løse det på.

- Uvanlig situasjon

Skjennum sier han ikke vet om det er kun Norge som har et slik regelverk.

– Det kjenner jeg ikke til. En situasjon som dette er uansett ikke vanlig i Norge. Vi har hatt flere saker som dette tidligere, men da har klubbene brukt amatørkeeperen som en back up for å ha mulighet til å bytte inn en keeper, sier Skjennum.

Han kan ikke huske at det har hendt i en eliteseriekamp at en utespiller settes i mål og en innlånt keeper for en kamp byttes inn så raskt som mulig.

– Uten at jeg skal være bombesikker kan jeg ikke huske at vi har hatt noen slike saker i eliteserien. Men jeg vet at Tromsdalen gjorde det samme i 1. divisjon.

– Gir ingen mening

– Dette er vanskelig å forstå, men en serie av omstendigheter som har satt oss i en tøff situasjon. Jeg har ikke ledet et lag hvor keepersituasjonen er så galskap som den er her i klubben nå. Vi skal finne en vei gjennom dette, sier Bradley.

– Jeg har blitt fortalt at vi kan gjøre et bytte så raskt som mulig. Den delen med å bytte gir ingen mening for meg. Som alle vet er jeg ikke norsk. Jeg lar andre forstå reglene. Mitt fokus er å gjøre spillergruppen klar til kamp. Vi kan like det eller ikke, men vi må bare forholde oss til dette.

Artikkeltags