I forrige uke gikk Leni Larsen Kaurin ut i Budstikka, og fortalte hvordan hun hadde følt seg utsatt for uønskede seksuelle tilnærmelser av Stabæk-trener Øyvind Eide.

Der fortalte fotballspilleren om kontakten med treneren, om blomster, e-poster og et «gavekort» fra treneren med erotisk omgang med ham selv.

Treneren har i et intervju med VG innrømmet at hans egen oppførsel var upassende, og fredag kveld kom Stabæk-spillerne med en pressemelding hvor de fortalte at de stiller seg bak treneren, som har beklaget situasjonen ovenfor spillergruppen.

Mandag kveld bestemte Stabæk-styret at treneren får fortsette i klubben, men gir Eide en skriftlig advarsel.

– Den sterkeste reaksjonen

– Det er vår sterkeste reaksjon, om man ser bort i fra oppsigelse, sier styreleder Espen Moe til Budstikka.

Moe forteller at klubben har jobbet med saken intensivt gjennom hele forrige uke, for å forsikre seg om at de hadde alle fakta på bordet før de kom med en reaksjon.

Konklusjonen er at Stabæk-styret har full tillit til treneren.

– Det vil sikkert gå en viss tid før dette ikke er noe tema i spillergruppen, men dette er en feil han har begått, og nå handler det om å tilgi. Aller er enige om det, sier Moe, som påpeker at det er veldig beklagelig at Larsen Kaurin havnet i denne situasjonen.

Dette er langt mer enn en tabbe, og Øyvind (Eide) erkjenner at dette aldri skulle ha skjedd, og sier at det aldri skal skje igjen, sier Moe.

Oppretter varslingssystem

Stabæk tar nå grep for at lignende ting ikke skal skje igjen, og oppretter et varslingssystem som skal sørge for at alle som er involvert i klubben skal kunne varsle om ubehagelig situasjoner – anonymt.

– Vi ser et behov for å gjøre det enklere å varsle om slike saker, og oppretter derfor et varslingssystem hvor eksterne aktører vil etterforske eventuelle anklager, sier Moe.

Vi tar dermed på alvor det professor Jorunn Sundgot-Borgen sier i media om det dilemmaet utøvere har i forhold til å melde fra om uregelmessigheter til sine trenere, ved at vi knytter til oss en profesjonell og uavhengig tredjepart til å forestå mottak av fremtidige varsler og undersøke faktum knyttet til dette, utdyper klubben i en pressemelding.

Undersøkelsen til Sundgot-Borgen, som viste tall på at trakassering er et stort problem i idretten, ble omtalt i Budstikka forrige uke.