Sistek skal skyte Asker tilbake til 2. divisjon

Armin Sistek (t.v.), som her jubler med spissmakkeren fra sesongen 2013, Bajram Ajeti, er tilbake på Føyka som både spiller og assistenttrener.

Armin Sistek (t.v.), som her jubler med spissmakkeren fra sesongen 2013, Bajram Ajeti, er tilbake på Føyka som både spiller og assistenttrener. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Armin Sistek er tilbake i Asker etter én sesong i Lyn, og spissen setter høye krav til seg selv.

DEL

– Som spiss lever man for å score mål. Man kan ikke si at man jobbet bra, men bommet på fem målsjanser og være fornøyd med det. For et topplag i 3. divisjon bør man levere opp mot 20 mål, sier Sistek, som scoret 18 mål for et Lyn-lag som så vidt unngikk nedrykk i høst.

I tilleg til å bidra med scoringer på banen, skal Sistek også være hovedtrener Kevin Nicols assistent.

– Først og fremst skal jeg bidra ute på banen, slik at Asker kjemper om opprykk neste sesong. I tillegg skal jeg være assistenttrener, hvor mye av fokuset mitt vil være avslutninger og offensive bevegelser, forteller Armin Sistek, som i løpet av sine to foregående perioder i Asker har scoret 91 mål på 133 kamper.

Trodde ikke på nedrykk

Ett av Askers største problemer denne sesongen, var nettopp å omsette målsjansene. Det har Sistek fått med seg.

– Det er trist at Asker rykket ned, og helt ærlig, selv om jeg så de slet i bunnen av tabellen, trodde jeg aldri de kom til å rykke ned. At spissene slet med å score på sjansene, fikk jeg med meg. Det handler mye om selvtillit, men vi skal jobbe mye med å terpe avslutninger og de skal bli vant til å se nettet blafre etter avslutningene.

– Passer perfekt

Sportslig leder i Asker, Espen Falck, er selvfølgelig veldig godt fornøyd med å ha spissen på plass, både på banen og som assistenttrener.

– Armin har kvaliteter vi verdsetter høyt, og vi fant ut at en rolle som assistent for Kevin (Nicol) ville passe perfekt for ham. Armin har vært en del av toppfotballen i mange år og har dermed masse erfaring. I tillegg er han en ledertype vi trenger ute på banen, sier Falck, som også har sikret seg årets Holmen-kaptein. Fredrik Bøe skrev nemlig under for Asker tidligere i uken, og er dermed tilbake på Føyka, syv år etter at han forlot Asker på grunn av studier.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her
 

Artikkeltags