Seks måneder for Espen Ski

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jockey Espen Ski har blitt fratatt jockeylisensen i seks måneder etter at han forsøkte å dytte kollega Madeleine Haugland av en hest.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Det var onsdag 23. november at den famøse episoden fant sted på Øvrevoll galoppbanen. I det 6. løpet forsøkte jockey Espen Ski å dytte en annen jockey, Madeleine Haugland fra Jar, av hesten. Haugland klarte likevel å holde seg på hesten, og kom tilbake og vant løpet.


Men for Espen Ski fra Eiksmarka, som er en av norges beste jockeyer, har episoden fått etterspill. Han ble umiddelbart suspendert, og Den Lavere Voldgiftsrett (dommerne på Øvrevoll) mente at den maksstraffen de kunne gi, tre uker utelukkelse og 10.000 kroner i bot, var altfor lav. Derfor sendte de saken umiddelbart over til Norsk Jockeyklubs styre for videre behandling.

LES OGSÅ: Ski fortsetter å kritisere Haugland

Ingen formildene omstendigheter

Der ble det vedtatt å sende saken videre til Den Høyere Voldgiftsrett (DHV) og der ble konklusjonen at Espen Ski fratas lisensen i 6 måneder. Han må i tillegg betale saksomkostninger på 6.000 kroner.

- Espen Ski mister i alt 47 løpsdager i Skandinavia, åtte av disse på Øvrevoll. Han kan nå akseptere dommen eller anke den inn for Galoppsportens Domsutvalg der dommer Tor Gjone er formann, sier Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen til rikstoto.no.

Her er hele vurdering fra Den Høyere Voldgiftsrett:

DHV ser svært alvorlig på saken. Hendelsen kunne fått katastrofale følger for Madeleine Haugland og den har rammet galoppsportens omdømme hardt. Espen Ski er en erfaren jockey man må kunne forvente opptrer ansvarlig og hensynsfullt overfor sine medkonkurrenter. DHV finner ingen formildende omstendigheter bortsett fra at det faktisk ikke oppsto noen fysisk skade på Madeleine Haugland. DHV velger å ta Norsk Jockeyklubs påstand om seks måneders lisensinndragning til følge, og da med virkning fra og med 24. november 2011 til og med 23. mai 2012. Dommen er enstemmig.

Artikkeltags