Ønsker storhall på Nadderud

TO ETASJER? Her på parkeringsplassen ved siden av Nadderudhallen kan det komme en ny idrettshall med en parkeringskjeller i to etasjer. FOTO: EVA GROVEN

TO ETASJER? Her på parkeringsplassen ved siden av Nadderudhallen kan det komme en ny idrettshall med en parkeringskjeller i to etasjer. FOTO: EVA GROVEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En ny hall på parkeringsplassen ved siden av Nadderudhallen kan redde Stabæk og Haslum fra å spille sine hjemmekamper i Drammen neste sesong.

DEL

Ettersom det fortsatt ikke er tatt noen beslutning for gjennomføring av idrettsparken på Rud

Lagene risikerer å måtte reise ut av kommunen og spille hjemmekampene i Drammen.

Et samarbeid med Oslo International School på Bekkestua

- Kjempespennende

- Oslo International School har et behov for idrettshall i tilknytning til sin skole på Nadderud og har søkt kommunen om å bygge på kommunal grunn mellom skolen og den nye barnehagen, sier fagansvarlig for idrett i Bærum kommune, Dag Stien.

Trenger vi en ny storhall i Bærum? Si din mening!

- Kommunen er positivt innstilt til hall, men plan- og miljøutvalget har vedtatt at den skal bygges på parkeringsplassen ved siden av Nadderudhallen. Håndballen er kommet inn som aktør i forhold til sine behov. Det er satt i gang en prosess hvor Haslum og Stabæk er involvert, og vi fra kommunen er alle positive. Det samme er Oslo International School. Det er snakk om en samarbeidsmodell hvor skolen bruker hallen på dagtid, mens hallen brukes av idrettslag i Bærum på kveldstid, ferier og i helger. Dette er kjempespennende og et gylden anledning for kommunen å ta del i en ny idrettshall, sier fagansvarlig for idrett i Bærum kommune, Dag L. Stien.

- 15-20 millioner

Når det gjelder kostnader, er ikke de involverte kommet så fryktelig langt.

- Det er foreløpig ikke blitt jobbet så mye med pris. Oslo International School så først for seg en ren treningshall. Andre aktører må derfor dekke merkostnadene til for eksempel tribuner. Det som er viktig er at bygget harmonerer med Nadderudhallen, sier Stien.

Les også:

20 mill. til Jar-hall

- Prisen tør jeg ikke si så noe om. Dette er det andre som jobber med - og det er litt tidlig ennå, sier Per-Magnus Braskerud.

Blir det ny idrettshall på den nåværende parkeringsplassen, er tanken at det skal bygges parkeringshus under den nye hallen.

- Det er nærliggende å bygge en parkeringskjeller. Det alene vil nok koste mellom 15 og 20 millioner kroner og er en utfordring økonomisk, sier Stien.

- Når ser du for deg byggestart?

- Skolen har dårlig tid. Det kan bli en rask fremdrift. Området må først omreguleres, og jeg ser for meg bygging i 2011, svarer Stien.

Les flere lokalsaker fra Bekkestua

Artikkeltags