Stabæks ønsker ikke å gå ut med hvem som blir trener før fredagens pressekonferanse.

– Det blir pressekonferanse i forbindelse med lansering av ny trener, sier daglig leder Lars Hjorth.

– Er det Bob Bradley?

– Det har vi ikke lyst til å fortelle. Vi har hatt en unormalt lang prosess for å finne frem til ny trener. Det som har vært viktig for oss er at vi har lagt en strategi for 2013–2017. Det har vært ekstremt viktig for oss å finne den personen som kan bringe Stabæk litt tilbake til det Stabæks spillestil står for, kommenterer Hjorth.

LES OGSÅ: Bradley: – Samtalene med Stabæk har kommet lengst

Ledet USA til 8. -delsfinale

Så vidt Budstikka erfarer er Bob Bradley mannen som skal trene Stabæk. Siden god tid før jul har det blitt spekulert i den tidligere landslagstreneren til USA. 55-åringen fra New Jersey ledet USA til 8.-delsfinale i VM i 2010. Han var landslagssjef for Egypt gjennom VM-kvalifiseringen for Brasil i 2014.

Bradley har også bekreftet at Stabæk er høyaktuelle som ny arbeidsgiver.

– Av klubber jeg har snakket med er det Stabæk jeg har kommet lengst med, bekreftet han til ESPN før jul.

LES OGSÅ: – Bradley har samme status som Klinsmann

– Nordens ledende

– Treneren vi velger kommer til å ha sterkt fokus på å utvikle unge spillere. Det er dét Stabæk må klamre seg til fremover – både på grunn av Stabæks økonomi og norsk fotballs økonomi generelt. Vi føler at vi er litt i forkant på dette. Vi skal ikke være en klubb som skal kjøpe spillere – vi skal utvikle spillere.

– Valget av trener harmonerer med strategidokumentet vårt. Målsettingen vår er å bli Nordens ledende på å identifisere, rekruttere og utvikle unge spillere. Vi mener treneren vi har kommet frem til nå er i besittelse av de kvalitetene.

LES OGSÅ: Stabæk får konkurranse om Bob Bradley

– Skal utvikle andre trenere

Hjorth sier at A-lagets nye trener også vil være med å utvikle andre trenere i klubben.

– Vi tror noe av nøkkelen ligger i å få bedre trenere og ikke bare bedre spillere. Det er et område som vi ønsker å utvikle spesielt i yngre klasser. Med ny trener vil vi få ekstra drahjelp i å utvikle egne trenere. Det er viktig at vi kikker litt i krystallkulen og ser litt lenger frem. Vi har tatt steget og sagt at skal vi bli en toppklubb så må vi utvikle egne spillere og da må vi ha riktige trenere fra spillerne er åtte år.